fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Trygghetsvecka med fokus på de boende

Trygghet har olika innebörd beroende på vem man frågar. ÖBO arbetar ständigt med trygghet utifrån varierande perspektiv, ofta tillsammans med samarbetspartners. Under ÖBOs trygghetsvecka 20–24 november 2023 fokuserade vi på våra hyresgästers trygghet, med devisen “rent, snyggt och tryggt i våra stadsdelar”.

Syftet med trygghetsveckan var att skapa ökad närvaro i våra stadsdelar och fördjupa medarbetarnas kunskaper kring trygghet. Alla medarbetare bjöds in till arbetspass på plats ute i våra verksamheten. Vi höll även digitala kunskapspass varje dag, kopplade till trygghet.

Matilda Zimmerman, som jobbar som trygghetsstrateg på ÖBO, höll i planeringen för trygghetsveckan.

– Medarbetare som vanligtvis inte arbetar ute i våra stadsdelar fick chansen att göra det för att lära känna områdena. Under handledningen av våra proffsiga fastighetsvärdar och fastighetsskötare fick de bland annat granska skalskydd och allmänna utrymmen, städa i trapphus, klippa buskar och genomfört trygghetsvandringar. Tillsammans bidrog de till ökad synlighet och närvaro i stadsdelarna.

Hyresgästernas trygghet i fokus

Samtalen med hyresgästerna var en viktig del av trygghetsveckan, vi vill veta vad trygghet är för dem. Med över 41 000 hyresgäster är mångfalden enorm och vad som kan uppfattas som tryggt är väldigt olika. Under veckan välkomnade vi hyresgästerna till våra trygghetstält, i sex olika stadsdelar.

– Dialog stärker banden mellan medarbetare och hyresgäster och ger oss insikter om vad trygghet faktiskt innebär för våra hyresgäster. Det är viktigt för att vi som fastighetsägare ska göra kloka prioriteringar i vårt trygghetsarbete, säger Matilda.

Tillbaka till social hållbarhet