fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Boinflytande

Det är du som hyresgäst som vet bäst hur det är att bo just precis där du bor. Här har du chansen att vara med och påverka och förbättra eller utveckla något i din närmiljö.

Vilka idéer vill du förverkliga där du bor?

Visste du om att du och dina grannar har möjlighet att ansöka om pengar för att genomföra aktiviteter eller projekt i din stadsdel? Även föreningar eller andra organisationer som har ett intresse av att vara med och utveckla en stadsdel kan söka pengarna.

Sökbara pengar för boinflytande

ÖBO och Hyresgästföreningen delar ut projektmedel till aktiviteter som bidrar till gemenskap och inflytande. Projekt som kan ge goda effekter för trygghet, klimat & miljö prioriteras. Det kan exempelvis handla om satsningar som gör att sophanteringen i kvarteret förbättras eller att skapa nya sätt att återbruka saker; exempelvis möbler, leksaker eller liknande. Du kan ansöka om upp till 30 000 kronor för ett projekt.

Kvinna med brunt hår ler i motljus. Illustration av lysande glödlampa.

Så här ansöker du

För att ansöka fyller du i ansökningsblanketten och skickar in den, så kommer vi att höra av oss. Ansökan skickas till Pär Ejdsäter, boutvecklare på Hyresgästföreningen, via mejl par.ejdsater@hyresgastforeningen.se.

Din ansökan behöver skickas in senast dessa datum: 15 februari, 15 april, 31 maj, 15 september, 15 november.

En arbetsgrupp bestående av representanter från ÖBO och Hyresgästföreningen tar ställning till ansökningarna utifrån hur väl de uppfyller kriterierna och vilka effekter aktiviteten/projekten bedöms att ha.