fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Tillgänglighetsredogörelse

ÖrebroBostäder AB vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen obo.se. Vi har därför beslutat att göra obo.se tillgänglig i enlighet med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att obo.se inte fullt ut uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi arbetar med att uppdatera och förbättra webbplatsens tillgänglighet löpande.

Delar som inte ingår i tillgänglighetsanpassningen är tredjepartslösningar som exempelvis vårt fastighetssystem Momentum och e-publikation av vår kundtidning Boinsikt via E-magin.

Kända tillgänglighetsproblem

  • Det finns pdf:er och annat material som inte är tillgänglighetsanpassade.
  • Vissa bilder saknar meningsbärande alt-texter.
  • Vissa länkar är inte tydligt markerade som just länkar.
  • Vissa videor saknar syntolkning.
  • HTML-koden innehåller vissa fel.

Så har vi testat tillgängligheten

Funka Nu AB, som arbetar med tillgänglighet, har gjort en oberoende granskning av obo.se. Tidsperiod för undersökningen: Från 2021-10-22 till 2021-11-24.

Redogörelsen uppdaterades senast den 28 februari 2023.

Oskäligt betungande anpassning

ÖrebroBostäder AB åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för visa typer av brister.

På webbplatsen finns dokument i PDF-format som inte är tillgängliga. Dessa dokument bedömer vi vore oskäligt betungande att göra tillgängliga på grund av den begränsade efterfrågan i relation till kostnaden, samt det faktum att dokumenten endast är aktuella under en begränsad tidsperiod. Vissa delar i dessa PDF:er är istället tillgängliga genom att de går att läsa som webbsidor.

Återkoppling och kontaktinformation

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda vår webbplats och strävar efter att förbättra tillgängligheten. Om du upplever problem som inte beskrivs på denna sida eller behöver ta del av information på webbplatsen som inte är tillgänglig för dig kan du kontakta oss via kontaktformuläret nedan. Du kan också kontakta oss om du upplever att vi inte uppfyller lagens krav.

kundcenter@obo.se
019-19 42 00

Kontaktformulär för synpunkter på webbplatsens tillgänglighet

Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi behandlar dina uppgifter enligt vår policy. Läs mer om den här.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och framföra det.