fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Så söker du seniorbostad

En seniorbostad passar dig över 65 år som söker en trygg och tillgänglig bostad med grannar i samma ålder.

Upptäck fördelarna med ÖBOs seniorbostäder.

Registrera dig som sökande

Du kan registrera dig från att du har fyllt 55 år. För att kunna anmäla intresse för alla våra lediga seniorbostäder behöver du vara registrerad som sökande i kategorierna ”Seniorbostad” och ”Bostad”. När du registrerar dig i kategorin ”Seniorbostad” blir du automatiskt registrerad som sökande i kategorin ”Bostad”. Registrera dig.

Du som redan är registrerad hos ÖBO kan logga in på Mina sidor och aktiverar kategorin ”Seniorbostad”. Då kan du anmäla intresse till samtliga seniorbostäder. Logga in på Mina sidor.

När du är registrerad som sökande samlar du en ÖBO-poäng per dag.

Sök seniorbostad

Våra lediga bostäder publiceras kontinuerligt på vår hemsida. Se lediga seniorbostäder.

Gör en intresseanmälan

När du hittar en seniorbostad du är intresserad av att hyra anmäler du ditt intresse via hemsidan. Logga in och klicka på ”Gör intresseanmälan”.

Du kan göra max fyra intresseanmälningar samtidigt.

Få och besvara ett erbjudande om seniorbostad

När anmälningstiden gått ut skickas ett erbjudande till dem som har högst poäng. Erbjudandet hittar du även på Mina sidor, under ”Mitt sökande”.

Gå på visning

Du får nästan alltid möjlighet att gå på visning av bostaden. Visningen ska inom en begränsad tidperiod.

Du tar själv kontakt med den nuvarande hyresgästen och kommer överens om en tid. Kontaktuppgifter får du av oss. I vissa fall är redan visningstiden bestämd och då anges den istället för hyresgästens kontaktuppgifter.
Information gällande visningen samt svarsdatum hittar på Mina sidor, under ”Mitt sökande”.

  • Tänk på att du besöker någon annans hem när du går på visning.
  • Gå endast på visning om du är helt frisk.
  • Vi ser helst att du går själv på visningen, eller max två personer från hushållet.

Svara på erbjudandet

När visningsperioden har passerat kan du tacka ja eller nej till bostaden på Mina sidor, under ”Mitt sökande”. Om du inte svarar på erbjudandet tolkar vi det som att du tackar nej.

Om flera har tackat ja går bostaden till den med högst poäng. Skulle den personen inte teckna kontrakt går vi vidare till den med näst högst poäng, och så vidare.

Om du efter visningen svarar att du är fortsatt intresserad måste du fylla i din sökandeprofil på Mina sidor och ladda upp dina intyg. Det är bara om du som fyllt i din sökandeprofil och godkänts av ÖBO som du kan få chans att teckna avtal.

  • Kontrollera att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är rätt. Om vi inte får tag på dig går vi vidare till nästa sökande.
  • Se till att förbereda dina intyg för inkomst och eventuella boendereferenser för en snabbare hantering.
  • För att kunna signera avtal med BankID, aktivera E-avtalssignering på Mina sidor.

Teckna avtal

Blir bostaden din är det dags att teckna avtal. Med BankID kan du signera ditt avtal digitalt på Mina sidor, om inte annat meddelas i kontakt med Uthyrningen.

  • När du fått en seniorbostad med dina poäng i kategorin ”Seniorbostad” nollställs dina poäng i den kategorin. Vill du börja samla nya ÖBO-poäng behöver du registrera dig på nytt som sökande. Det gör du på Mina sidor under fliken ”Mitt sökande”, och det kan du göra så snart du har signerat ditt nya avtal. Därefter behöver du aktivera dig minst var 12:e månad.
  • När du fått en seniorbostad med dina poäng i kategorin ”Bostad” nollställs dina poäng i denna kategori. Vill du börja samla nya ÖBO-poäng behöver du registrera dig på nytt som sökande. Det gör du på Mina sidor under fliken ”Mitt sökande”, och det kan du göra så snart du har signerat ditt nya avtal. Därefter behöver du aktivera dig minst var 12:e månad.

Flytta in

Snart är det dags att flytta in! Här hittar du våra bästa tips och råd inför flytten.