Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Upptäck fördelarna med ÖBOs seniorbostäder

ÖBO senior passar alla över 65 år med aptit på livet, men är samtidigt anpassat för dig som önskar en trygg och tillgänglig bostad.

Är du en aktiv och utåtriktad person? Trivs du med fart i livet och gillar att umgås med nära och kära? Ibland är det extra skönt att veta att man har något gemensamt med sina grannar. Våra seniorbostäder erbjuder gemenskap, trygghet och tillgänglighet.

ÖBO har cirka 1 200 seniorlägenheter runt om i hela Örebro. Det vi erbjuder är inte ett servicehus eller ett vård- och omsorgsboende. Däremot är bostaden utrustad med hiss, dörröppnare, rymliga förråd, låga trösklar, breda korridorer och annat som kan underlätta när man blir äldre. Du, eller ni, bor i en egen lägenhet med kök, badrum och ett eller flera rum. Så här söker du seniorbostad.

För dig som fyllt 65 år

ÖBO senior passar alla som fyllt 65 år och inte har några barn som bor hemma. Det passar dig som värderar gemenskap och vill bo med någorlunda jämnåriga. Självklart kan ni bo som par i våra seniorlägenheter, då räcker det att en av er är över 65 år.

För dig som fyllt 70 år

ÖBO Senior plus är för dig som är över 70 år. Här erbjuder vi bostäder för dig som vill bo lite tryggare, med tillgång till gemenskap och fler tjänster som gör livet lite enklare. Till exempel finns vår seniorsamordnare på plats vissa dagar för att svara på frågor och hjälpa till att arrangera aktiviteter.

Äldre par som skrattar

Gemensamhetslokal för aktiviteter

I alla våra seniorhus finns en gemensamhetslokal. Här är utbudet fritt! Motionsrum, festlokal, måleri eller yogakurs? Du och dina grannar bestämmer själva vilka aktiviteter ni vill anordna i er gemensamhetslokal.

Seniorhjälparen till din tjänst

Du som bor i seniorbostad har möjlighet att anlita vår seniorhjälpare som kan hjälpa till att göra vardagen lite lättare. Ett besök kostar 100 kronor och här kan du läsa om vad seniorhjälparen kan göra för dig.

Här finns våra seniorbostäder