fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Odling

Har du gröna fingrar eller vill väcka ditt gröna intresse till liv? Du som är intresserad av odling och som vill engagera dig lite extra i din boendemiljö har möjlighet till att göra detta.

Gård i Brickebacken med stor odlingskruka och hus i bakgrunden.

Gårdspysslare ökar trivseln på gården

ÖBOs gårdspysslare bidrar till att göra det extra fint på den gemensamma gården genom att plantera och sköta om blommor eller grönsaker. Man kan vara en eller flera gårdspysslare på samma gård, och det blir kanske roligare och mer lättarbetat om flera är med. Idag finns cirka 130 gårdspysslare hos oss.

Är du intresserad av att engagera dig och bidra till trivsel för dig och dina grannar, välkommen att kontakta oss på mejl kundcenter@obo.se. ÖBO tillhandahåller det material du behöver.

 

Odla i pallkrage på gemensamma ytor

På ett antal platser i staden erbjuder vi möjlighet att odla egna grönsaker, kryddor och bär i pallkrage. Du som är intresserad av att odla i pallkrage i din närmiljö är välkommen att kontakta oss på mejl kundcenter@obo.se. Vi tittar då på vilka pallkragar som finns lediga för odling och vad som kan passa för just dig.

I dagsläget prioriterar vi att de pallkragar som redan finns utplacerade ska användas så mycket som möjligt, och etablerar därför inte några nya.

Pallkrage med odling på Tulegatan.

Hyr din egen odlingslott under odlingssäsongen

Drömmer du om att odla dina egna grönsaker och fördjupa ditt intresse för odling och hållbar mat? Hos oss har du möjlighet att hyra din alldeles egna odlingslott! I odlingslotterna kan du odla grönsaker som potatis, sallat, tomater, kålväxter och mycket annat. Tänk att få skörda direkt från ditt odlingsland och få äran att äta det samma dag.

Våra odlingslotter finns i Markbacken, Varberga och Vivalla. Kontakta oss på mejl kundcenter@obo.se om du är intresserad av att hyra en odlingslott.