Hoppa till huvudinnehållet

Välkommen till din hyresvärld!

ÖBO utvecklar och hyr ut bostäder och lokaler för människor och företag med olika behov, drömmar och mål.

Våra hyresgäster kommer från världens alla hörn. De är gamla, unga och mittemellan. En del bor hos oss hela livet, andra gästar oss bara i en studentlya under några år. Vi vill att alla ska lita på oss, på vår förvaltning och på att vi bryr oss lite extra – inte bara om bostäderna utan också om vårt Örebro och världen omkring oss.

Mer än ett bostadsbolag

ÖBO är så mycket mer än en hyresvärd och ett bostadsföretag. Som Örebros enda allmännyttiga bostadsbolag kan vi tänka långsiktigt och skapa nya lösningar tillsammans med våra hyresgäster och andra aktörer. Vi tar helt enkelt ett djupare och större samhällsansvar.

Det här är inget nytt för oss. Vi har varit innovativa och engagerade sedan starten 1946. Och vi fortsätter att driva utvecklingen framåt – alltid med en positiv energi som vi hoppas smittar av sig.

Örebro ska vara en attraktiv stad att bo och leva i. Överallt. Dygnet runt. Året om. I vår värld ska du känna dig hemma och kunna leva som du vill. Det jobbar vi vidare för.

ÖBO i korta drag

  • 468 medarbetare
  • 1 759 mkr i omsättning
  • 22 044 bostäder (22 819 bostäder i koncernen)
  • 41 500 hyresgäster
  • 897 lokaler (1 037 lokaler i koncernen)

Vår vision

ÖBOs erbjudande möter örebroarnas olika behov och önskemål. Tillsammans utvecklar vi ett attraktivt Örebro där människor trivs, vill bo och verka.

Vår affärsidé

Att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med bredd och variation i god boendemiljö.