Hoppa till huvudinnehållet

Flytta in

Välkommen hem! Vi hoppas att du ska stortrivas i ditt nya hem. Här hittar du råd och tips inför inflyttningen.

Flyttanmälan och adressändring

Gör en flyttanmälan hos Skatteverket i god tid före din flytt, så att du får rätt folkbokföringsadress. Anmälan är kostnadsfri.

Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter, kommuner och regioner, men vill du ha eftersändning av annan post kan du beställa det på adressandring.se mot en avgift.

Studenter ska folkbokföra sig på studieorten

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Hemförsäkring

När du bor hos ÖBO måste du ha en hemförsäkring. Den ger dig ett ekonomiskt skydd om något händer i ditt hem. Om det börjar brinna, du får en vattenskada eller råkar ut för inbrott kan det bli väldigt dyrt om du inte har hemförsäkring.

El

När du flyttar behöver du teckna ett eget elavtal. Du har fria möjligheter att välja den leverantör som du tycker är förmånligast. Det fasta nätabonnemanget kan du däremot inte välja själv, du blir ansluten till det företag som äger nätet i fastigheten där du bor.

Nätleverantörer hos ÖBO

  • Garphyttan: Ellevio, telefon 0771-53 53 00
  • Övriga Örebro: E-ON, telefon 0771-22 24 24

Teckna ett förmånligt elavtal med Bixia

Bixia erbjuder ÖBOs hyresgäster 50 procent rabatt på den fasta månadsavgiften i upp till 48 månader och ÖBO vindel utan extra kostnad när du tecknar ett klimatsmart elavtal med Bixia.

Besiktning

Innan den tidigare hyresgästen flyttat ut genomförs en besiktning av lägenheten. Vi kontrollerar skador och slitage för att bedöma lägenhetens skick. Om skador eller överslitage förekommer fixar vi självklart detta.

Nycklar och tillträde till bostaden

Du kan hämta ut nycklarna på ditt områdeskontor från den dag ditt kontrakt börjar gälla.

Kontrakt börjar gälla den 1:a i månaden

Du får tillträde till bostaden från klockan 12.00. Nycklarna kan hämtas klockan 11.00-16.30 samma dag. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag får du tillträde till bostaden från klockan 12.00 den första vardagen efter helgen.

Kontrakt börjar gälla den 15:e i månaden

Om ditt avtal börjar gälla från den 15:e i månaden hämtas nycklarna på ditt områdeskontor, antingen genom drop in eller efter att du bokat ett besök. Om den 15:e är en lördag, söndag eller annan helgdag får du tillträde till bostaden den första vardagen efter helgen.

Självklart går det bra att hämta nycklar efter den första kontraktsdagen, se respektive områdeskontors öppettider.

Välkomstbesök

Vi vill att du ska få en bra start på ditt boende hos oss. I anslutning till att du flyttar in bokar vi därför ett välkomstbesök med dig. Vi går tillsammans igenom information om din nya bostad och eventuella frågetecken. Om du upptäckt något som behöver åtgärdas så tar vi oss en titt på det också.

Frågor och svar om flytt