Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Ledigt just nu

Letar du lägenhet, parkeringsplats eller förråd? Kolla in vad som finns ledigt just nu. Hoppas du hittar något som passar dig perfekt.

Boende för dig som fyllt 65 och gillar gemenskap

Ibland är det skönt att ha lite mer gemensamt med sina grannar. ÖBO Senior passar för dig med aptit på livet – men även för dig som har behov av en trygg och tillgänglig bostad.

Allt från skön korridor till lägenhet med egen uteplats

Är du ny i stan och vill bo med ett gäng andra studenter i en korridor? Det fixar vi. Behöver du en egen lägenhet för att få läsro? Det fixar vi också.

Använd vänster- och högerpil för att navigera mellan tabbar.

Hitta hem till Kungsplan

I hörnet där Kungsgatan och Bondegatan möts skapar vi 61 nya hem, mitt i centrala Örebro. Vi renoverar en sekelskiftsbyggnad med äldre charm och bygger två nya hus med moderna lägenheter.

Läs mer om Kungsplan

Norrstjärnan - nya bostäder på norr

Granne med Norrbyskolan växer Norrstjärnan fram – tre sexvåningshus med totalt 71 bostäder från två till fyra rum och kök. Och i bottenplan en modern förskola. Till sommaren startar uthyrningen. Håll utkik!

Läs mer om Norrstjärnan

Nyrenoverat i Varberga

Vi renoverar och förnyar i Varberga. Nu har turen kommit till Varbergagatan 90-93, där du hittar bostäder från två till fem rum och kök i etage.

Läs mer om Varberga

Nyrenoverat 60-tal i centrum

Vi rustar Änggatan 14-16. Det trivsamma bostäderna från 1960-talet får en modern standard, men behåller sin fina form.

Läs mer om Änggatan 14-16

Vanliga frågor

Hur skriver jag under mitt hyresavtal?

När du tackat ja till ett erbjudande och är godkänd som hyresgäst kontaktar vi dig för att skriva avtal. Till detta möte vill vi att du har med dig legitimation, intyg på giltig hemförsäkring samt eventuella intyg från arbetsgivare eller annan inkomstkälla. För studentbostäder kan du kan signera avtal med e-legitimation eller mobilt Bank-ID. Anmäl detta på din profilsida när du söker studentlägenhet.

Vad är ett korttidskontrakt?

Korttidskontrakt används när vi får lediga lägenheter i ett hus som vi snart ska renovera och hyresgästerna inte kan bo kvar under renoveringstiden. Här kan du som är i akut behov en bostad söka en bostad för en kortare period. Du behåller dina poäng under tiden du bor i bostaden, så att du kan söka annan bostad under tiden. När kontraktet löper ut eller du säger upp bostaden, får du behålla dina köpoäng, även om du inte fått någon ny bostad hos ÖBO. Du kan söka korttidskontrakt som en egen marknadsplats när du söker bostad.
Du som bor på tillsvidarekontrakt behåller inte dina köpoäng om du får en lägenhet på korttidskontrakt.

Jag har tackat ja till ett erbjudande, vad händer nu?

Vi kontaktar de som har tackat ja på ett erbjudande, i turordning efter köpoäng. Blir lägenheten din, vill vi gärna att du har dina uppgifter om inkomst (och eventuellt referenser från tidigare boende) tillgängliga, så att du kan teckna hyresavtal inom tre dagar. Detta för att vi ska få en snabb hantering och minska risken för att du ska behöva betala dubbla hyror.

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.