Google Tag Manager Hoppa till huvudinnehållet

Ledigt just nu

Letar du lägenhet, parkeringsplats eller förråd? Kolla in vad som finns ledigt just nu. Hoppas du hittar något som passar dig perfekt.

Bostäder för dig som fyllt 65 och gillar gemenskap

Ibland är det skönt att ha lite mer gemensamt med sina grannar. ÖBO Senior passar för dig med aptit på livet – men även för dig som önskar en trygg och tillgänglig bostad.

Allt från skön korridor till lägenhet med egen uteplats

Är du ny i stan och vill bo med ett gäng andra studenter i en korridor? Det fixar vi. Behöver du en egen lägenhet för att få läsro? Det fixar vi också.

Använd vänster- och högerpil för att navigera mellan tabbar.

Kvarteret Hållstugan – örebroarnas nya mötesplats!

ÖBO bygger om och bygger nytt. Mitt i centrala Örebro skapar vi nya kvarteret Hållstugan – platsen för möten mellan människor, smaker, tradition och inspiration. Byggprojektet pågår 2021–2025 och omfattar nya bostäder, butiker, caféer, restauranger, kontor, ett litet torg och gröna stråk.

Läs mer om kvarteret Hållstugan

Nya Varberga centrum

Nu skapar vi ett tryggt, levande och attraktivt centrum – för boende, företag och besökare. I förnyelsen ingår nya och renoverade bostäder och lokaler, ett större torg och fler parkeringsplatser. Projektet pågår 2021–2025.

Läs mer om Varberga centrum

Bostäder och förskola på Södra Ladugårdsängen

Nu bygger vi 75 bostäder samt en förskola i kvarteret Biplanet på södra Ladugårdsängen. Husen miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och är klara sommaren 2023.

Läs mer om kvarteret Biplanet

Nyrenoverat på Krönikegatan

På Krönikegatan 2–18 i Vivalla renoverar vi bostäder från grunden och i takt med att de är klara hyr vi ut dem. Här kan vi kan erbjuda moderna bostäder i en grön och trivsam miljö. Inflyttningen sker i etapper fram till våren 2022. Finns ditt nya hem här?

Läs mer om bostäderna

Vanliga frågor

Hur skriver jag under mitt hyresavtal?

När du tackat ja till ett erbjudande och är godkänd som hyresgäst kontaktar vi dig för att skriva avtal, antingen på plats hos oss eller digitalt. Till detta möte vill vi att du har med dig legitimation, intyg på giltig hemförsäkring samt eventuella intyg från arbetsgivare eller annan inkomstkälla.

Du kan även signera hyresavtal digitalt med e-legitimation eller mobilt bank-id. För att göra det måste du aktivera e-avtalssignering på Mina sidor.

Vad är ett korttidskontrakt?

Korttidskontrakt används när vi får lediga lägenheter i ett hus som snart ska renoveras och där hyresgästerna inte kan bo kvar under renoveringstiden. Här kan du som är i akut behov en bostad söka en bostad för en kortare period.

Du behåller dina köpoäng, så att du kan söka en annan bostad under tiden. När kontraktet löper ut eller om du säger upp ett korttidskontrakt, får du behålla dina köpoäng.

Undantag är om du som bor i en bostad med tillsvidarekontrakt hos ÖBO och tecknar nytt avtal på en bostad med korttidskontrakt. Då behåller du dina köpoäng vid inflytt till bostaden med korttidskontrakt, och när du flyttar ut från korttidskontraktet nollställs dina köpoäng.

Köpoängen nollställs även om du bor med korttidskontrakt och får en lägenhet med tillsvidarekontrakt hos ÖBO.

Jag har tackat ja till ett erbjudande, vad händer nu?

Vi kontaktar de som har tackat ja på ett erbjudande, i turordning efter köpoäng. Blir lägenheten din, vill vi gärna att du har dina uppgifter om inkomst (och eventuellt referenser från tidigare boende) tillgängliga, så att du kan teckna hyresavtal inom tre dagar. Detta för att vi ska få en snabb hantering och minska risken för att du ska behöva betala dubbla hyror.