Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Ledigt just nu

Letar du lägenhet, parkeringsplats eller förråd? Kolla in vad som finns ledigt just nu. Hoppas du hittar något som passar dig perfekt.

Bostäder för dig som fyllt 65 och gillar gemenskap

Ibland är det skönt att ha lite mer gemensamt med sina grannar. ÖBO Senior passar för dig med aptit på livet – men även för dig som önskar en trygg och tillgänglig bostad.

Allt från skön korridor till lägenhet med egen uteplats

Är du ny i stan och vill bo med ett gäng andra studenter i en korridor? Det fixar vi. Behöver du en egen lägenhet för att få läsro? Det fixar vi också.

Använd vänster- och högerpil för att navigera mellan tabbar.

Bo bra med barn i Låtsasskogen

I kvarteret Låtsasskogen i Vivalla bor du extra bra med barn. Nu renoverar vi från grunden inne och ute, så att vi kan erbjuda moderna bostäder från två till sex rum och kök i en grön och barnvänlig miljö.

Läs mer om kvarteret Låtsasskogen

Nyrenoverat i Varberga

Vi renoverar och förnyar i Varberga. Nu har turen kommit till Varbergagatan 116–120, där du hittar bostäder från två till sex rum och kök.

Läs mer om Varberga

Nyrenoverat på norr

Vi rustar vi kvarteret Rakan på norr. Det trivsamma bostäderna från 1950-talet får en modern standard, men behåller sin fina form.

Läs mer om kvarteret Rakan

Köp ett radhus i kvarteret Hjärstaskogen

Nu kan du köpa ett renoverat radhus till ett bra pris på Visgatan 3, i kvarteret Hjärstaskogen, Vivalla.. Kontakta vår mäklare David Lundekvam, Fastighetsbyrån i Örebro, 070-349 59 22. Mer information finns även på Hemnet.

Läs mer om radhusen

Vanliga frågor

Hur skriver jag under mitt hyresavtal?

När du tackat ja till ett erbjudande och är godkänd som hyresgäst kontaktar vi dig för att skriva avtal, antingen på plats hos oss eller digitalt. Till detta möte vill vi att du har med dig legitimation, intyg på giltig hemförsäkring samt eventuella intyg från arbetsgivare eller annan inkomstkälla.

Du kan även signera hyresavtal digitalt med e-legitimation eller mobilt bank-id. För att göra det måste du aktivera e-avtalssignering på Mina sidor.

Vad är ett korttidskontrakt?

Korttidskontrakt används när vi får lediga lägenheter i ett hus som snart ska renoveras och där hyresgästerna inte kan bo kvar under renoveringstiden. Här kan du som är i akut behov en bostad söka en bostad för en kortare period.

Du behåller dina köpoäng, så att du kan söka en annan bostad under tiden. När kontraktet löper ut eller om du säger upp ett korttidskontrakt, får du behålla dina köpoäng.

Undantag är om du som bor i en bostad med tillsvidarekontrakt hos ÖBO och tecknar nytt avtal på en bostad med korttidskontrakt. Då behåller du dina köpoäng vid inflytt till bostaden med korttidskontrakt, och när du flyttar ut från korttidskontraktet nollställs dina köpoäng.

Köpoängen nollställs även om du bor med korttidskontrakt och får en lägenhet med tillsvidarekontrakt hos ÖBO.

Jag har tackat ja till ett erbjudande, vad händer nu?

Vi kontaktar de som har tackat ja på ett erbjudande, i turordning efter köpoäng. Blir lägenheten din, vill vi gärna att du har dina uppgifter om inkomst (och eventuellt referenser från tidigare boende) tillgängliga, så att du kan teckna hyresavtal inom tre dagar. Detta för att vi ska få en snabb hantering och minska risken för att du ska behöva betala dubbla hyror.

Hur säger jag upp mitt kontrakt?

Du kan säga upp ditt avtal på Mina sidor med hjälp av BankID. Du kan också fylla i sektionen om uppsägan på ditt hyreskontrakt och skicka in kontraktet till oss eller besöka oss under våra öppettider.

Om du flyttar inom ÖBO görs uppsägningen i samband med att du undertecknar kontraktet på den nya bostaden.

Här hittar du mer information om att flytta ut.