fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Varberga centrum – nybyggt i hjärtat på väster

Nu hyr vi ut våra bostäder i det nybyggda tiovåningshuset i Varberga centrum. Här väntar härliga bostäder med stora balkonger och Örebros kanske bästa utsikt. Lägenheterna släpps löpande för uthyrning under hösten – i mars 2024 är det dags att flytta in. Och som en bonus får du behålla dina köpoäng.

Vill du bo här?

Här kan du anmäla intresse för en bostad.

Är du inte redan registrerad som sökande hos ÖBO? Registrera dig här!

Bostäder med Örebros kanske bästa utsikt

I huset finns 30 lägenheter från ett till fyra rum och kök, 34 till 98 kvadratmeter. Lägenheterna är ljusa med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Alla har rymliga balkonger, från 7,5 till hela 10 kvadratmeter. Väggarna är målade i ljusa kulörer och på golvet finns ekparkett i en varm ton. I hallen ligger ett praktiskt klinkergolv. Alla fönster har persienner.

Köken inreds med vita luckor, spis med varmluftsugn och diskmaskin.

I badrummet är det våtrumsmatta på golvet och kakel på väggarna. Alla lägenheter har tvättutrustning, de små bostäderna har tvättpelare/kombi, de stora har separat tvättmaskin och torktumlare med avlastningsbänk och överskåp.

I varje bostad finns ett lägenhetsförråd på cirka tre kvadratmeter, de flesta med fönster.

Ta en titt i en av trerummarna!

Service och utbud

Bostadshuset vilar på en ny centrumbyggnad i två plan. Här kommer vi på sikt att kunna erbjuda det mesta av den service som du behöver i din närhet. Nya Varberga centrum är en viktig pusselbit i den förnyelse som hela stadsdelen genomgår. I förnyelsen ingår även ett större torg, mer grönska och fler parkeringsplatser. Hela projektet är klart under 2025.

Parkeringsplatser finns på de större parkeringarna som ligger utmed Varbergagatan. För cyklarna ställer vi upp cykelställ. I ett senare skede görs cykelhus, utanför huset.

Huset ligger i Varberga centrum där du bland annat hittar kiosk med postombud, restaurang, frisör, blomsterbutik, vårdcentral och folktandvården. I centrum finns dessutom ett aktivitetshus med förenings- och kulturaktiviteter för de flesta åldrar.

Alldeles i närheten hittar du VOXbadet med utomhusbassäng, beachvolleyplaner och stora gräsytor. Badet ligger i den stora Varbergaparken, där det finns en stor äventyrslekplats och odlingslotter. Förskola finns i närheten. Närbelägna Varbergaskogen är ett naturreservat med grillplatser, motionsspår och fina promenadvägar för naturupplevelser.

I närliggande Markbacken finns ungdomsarenan Tegelbruket, med lokaler för träning, klättring och musik.

Bussen stannar på Ekersvägen, cirka 50 meter från Varberga centrum.

Ursäkta stöket!

Under tiden som vi bygger nytt blir det förstås lite stökigt runt Varberga centrum.  När huset är klart kommer arbetet att fortsätta i omgivningarna, då vi river det gamla centrumhuset och förnyar utemiljön. Men ha tålamod – det blir bra. Vi längtar redan!

Följ projektet

Här kan du följa bygget genom vår webbkamera. Bilden uppdateras var femte minut. (Du kan behöva uppdatera sidan, om du vill följa sidan över tid.)

Webbkamera över bygget i Varberga centrum

Exempel på lägenheter och hyror (2023-års hyresnivå)
Antal rum Storlek Månadskostnad Dokument
Ett rum och kök 34 kvm 6 359-6 483 kr/mån Planlösning
1,5 rum och kök 48 kvm 7 576 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 55 kvm 8 864-8 967 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 79 kvm 11 369-11 472 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 82 kvm 11 647-11 771 kr/mån Planlösning
Fyra rum och kök 87 kvm 12 792 kr/mån Planlösning
Fyra rum och kök 98 kvm 13 513 kr/mån Planlösning

Det här finns i området

Tillbaka till listningen