fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Upptäck fördelarna med ÖBOs seniorbostäder

En seniorbostad passar dig över 65 år med aptit på livet och som samtidigt önskar en trygg och tillgänglig bostad.

Är du en aktiv och utåtriktad person? Trivs du med fart i livet och gillar att umgås med nära och kära? Ibland är det extra skönt att veta att man har något gemensamt med sina grannar. Våra seniorbostäder erbjuder gemenskap, trygghet och tillgänglighet.

ÖBO har cirka 1 200 seniorlägenheter runt om i hela Örebro. Det vi erbjuder är inte ett servicehus eller ett vård- och omsorgsboende. Däremot är de flesta seniorbostäder utrustade med hiss, automatiska dörröppnare i entrén, låga trösklar och annat som kan underlätta när man blir äldre.

Om något går sönder hjälper vi till med det allra mesta. Du behöver bara göra en felanmälan – enkelt och bekvämt! Dessutom kan du få hjälp att fixa enklare saker, som till exempel att byta lysrör. Du som bor i seniorbostad betalar endast materialpriset när du beställer någon av våra tjänster.

Du, eller ni, bor i en egen lägenhet med kök, badrum och ett eller flera rum. Så här söker du seniorbostad.

Hyresledigt just nu

För dig som fyllt 65 år

Våra seniorbostäder passar dig som fyllt 65 år och inte har några barn som bor hemma. Det passar dig som värderar gemenskap och vill bo med någorlunda jämnåriga. Självklart kan ni bo som par i våra seniorlägenheter, då räcker det att en av er är över 65 år.

Äldre par är finklädda, skrattar och skålar.

Gemensamhetslokal för aktiviteter

I de flesta av våra seniorhus finns en gemensamhetslokal. Här är utbudet fritt! Motionsrum, festlokal, måleri eller yogakurs? Du och dina grannar bestämmer själva vilka aktiviteter ni vill anordna i er gemensamhetslokal.

 

Här finns våra seniorbostäder