fbpx Hoppa till huvudinnehållet

Bostadsgaranti för studenter

Står du i kö för studentbostad hos oss, har sökt flera lägenheter, men inte fått någon? Då kan du ansöka om studentbostad via vår bostadsgaranti. Här kan du som är ny student och i akut behov få en bostad för en kortare period.

Så här funkar det

Skicka ditt antagningsbesked till bostadsgaranti@obo.se och märk ärendet Bostadsgaranti. Antagningsbeskedet bör vara i PDF-format. Inom några dagar får du ett mejl med information om nästa steg. Anmälan till vårterminens bostadsgaranti är öppen 4/8 - 11/8. Vi tar inte emot någon anmälan innan detta datum.

Det här krävs

  • Du är ny student och läser minst 15 poäng på Örebro universitet.
  • Du bor utom pendelavstånd från Örebro, minst en timmes enkel resväg till Örebro resecentrum.
  • Du har aktivt sökt studentbostad men inte fått något boende. Det innebär att du sökt minst fyra studentlägenheter i veckan hos ÖBO sedan du fick ditt antagningsbesked.
  • Har du erbjudits en bostad, men tackat nej omfattas du inte av garantin.
  • Tänk på att bostadsgarantin är en sista, tillfällig lösning för dig som inte lyckats hitta bostad på annat sätt.

Bra att tänka på

  • Avtalet är tidsbegränsat till en termin.
  • Du måste ha en hemförsäkring.
  • Du behåller dina köpoäng, så att du kan söka en ordinarie studentbostad under tiden. Vi kan inte garantera en lägenhet efter att ditt avtal via bostadsgarantin upphör.
  • Du delar lägenheten med en annan student. Ni står båda på avtalet och är gemensamt ansvariga för hyran och lägenheten.

Frågor och svar om bostadsgarantin

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.

Vad innebär 10-månadershyra?

En del av våra studentlägenheter har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 15/6-14/8 är hyresfri. För att få hyresfritt den första sommaren måste kontraktet börja gälla under april månad eller tidigare. Det anges i annonsen om lägenheten har 10-månadershyra, står inget angivet gäller ordinarie 12-månadershyra.

Hur många personer får bo i ett korridorsrum?

Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.