Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Bostadsgaranti för studenter

Står du i kö för studentbostad hos oss, har sökt flera lägenheter, men inte fått någon? Då kan du ansöka om studentbostad via vår bostadsgaranti. Här kan du som är ny student och i akut behov få en bostad för en kortare period.

Så här funkar det

Skicka ditt antagningsbesked till bostadsgaranti@obo.se och märk ärendet Bostadsgaranti. Antagningsbeskedet bör vara i PDF-format. Inom några dagar får du ett mejl med information om nästa steg.

Anmälan till vårterminens bostadsgaranti är öppen 7/1-14/1-2020. Vi tar inte emot någon anmälan innan detta datum.

Bostadsgarantin gäller bara lägenheter som du delar med en annan student. Du får själv hitta någon att dela lägenhet med. Ett tips är Örebro universitets Facebookgrupp Dom kallar oss studenter – lägenhetskamrat sökes.

Det här krävs

 • Du är ny student och läser minst 15 poäng på Örebro universitet.
 • Du bor utom pendelavstånd från Örebro, minst en timmes enkel resväg till Örebro resecentrum.
 • Du har aktivt sökt studentbostad men inte fått något boende. Det innebär att du sökt flera av våra studentlägenheter i veckan sedan du fick ditt antagningsbesked.
 • Har du erbjudits en bostad, men tackat nej omfattas du inte av garantin.
 • Tänk på att bostadsgarantin är en sista, tillfällig lösning för dig som inte lyckats hitta bostad på annat sätt.

Bostaden

 • Du erbjuds en vanlig lägenhet i Örebro.
 • Avtalet är tidsbegränsat till en termin.
 • Du delar lägenheten med en annan student. Ni står båda två på avtalet och är gemensamt ansvariga för hyran och lägenheten.
 • Lägenheten är omöblerad. El ingår i hyran, men inte bredband.
 • Du måste ha en hemförsäkring.
 • Du behåller dina köpoäng, så att du kan söka en ordinarie studentbostad under tiden. Vi kan inte garantera en lägenhet efter att ditt avtal via bostadsgarantin upphör.

Frågor och svar om bostadsgarantin

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.

Vad innebär 10-månadershyra?

En del av våra studentlägenheter har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 15/6-14/8 är hyresfri. För att få hyresfritt den första sommaren måste kontraktet börja gälla under april månad eller tidigare. Det anges i annonsen om lägenheten har 10-månadershyra, står inget angivet gäller ordinarie 12-månadershyra.

Hur många personer får bo i ett korridorsrum?

Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.