fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Trygghet och störningar

Alla har rätt att bo tryggt. Vi vill att du ska trivas i ditt hem och det innebär också att du ska känna dig trygg.

Ta hänsyn till varandra

Vi har allmänna ordningsregler som ska följas för att alla hyresgäster ska trivas. Här finns exempel på aktiviteter som kan uppfattas som störande och som därför ska undvikas.

  • Ta hänsyn till dina grannar, speciellt klockan 22.30-06.00 då de flesta människor vill sova.
  • Undvik att utföra arbeten eller aktiviteter som kan vara störande för grannarna, som att spela hög musik eller ha för hög volym på radio/tv. Även högljudda diskussioner och rop hörs mer än du tror. Andra aktiviteter som kan anses störande för dina grannar är att spela instrument, tvätta sent på kvällen eller att duscha nattetid.
  • Skaka eller piska mattor på angivna platser. Det är inte tillåtet på balkongen.
  • Håll alla husdjur kopplade inom bostadsområdet.
  • Undvik att ventilera lägenheten genom att ställa upp dörren till trapphus eller korridor. Det är bättre att använda dina egna fönster eller balkongdörr.
  • Det är inte tillåtet att mata fåglar från balkong eller fönster.
  • Berätta att du ska ha fest för dina grannar ett par dagar i förväg. Då är det lättare att ha överseende med skratt och musik.

Kom ihåg att du alltid är ansvarig för hur dina gäster beter sig i huset.

Om du blir störd av din granne

Försök först att prata med den som stör. De flesta problem kan lösas om vi människor pratar med varandra. Om du behöver hjälp kontaktar du oss. För att vi ska kunna ta kontakt med den som stör vill vi veta namn och adress.

På kvällar, helger och nätter anmäls akuta störningar till Trygghetsjouren. Vi vill helst att du talar om ditt namn och adress för att vi ska kunna nå dig om vi behöver fler upplysningar, men vi uppger aldrig vem som ringt till den som stör. Efter att du anmält en störning kontaktar vi dig per telefon för att berätta hur vi hanterat just din situation.

Nolltolerans i våra trapphus

Entréer och trapphus ska hållas fria från föremål och brännbart material som till exempel barnvagnar, cyklar, skor och leksaker med mera. Trapphuset och källargångar är din väg ut och räddningstjänstens väg in om det brinner. Även ambulanspersonal med bår måste kunna komma fram.

Om du behöver hjälp när vi inte har öppet

Ibland kan det hända att du behöver nå oss även på natten. Om du låst dig ute eller om olyckan är framme på kvällstid, nätter eller helger finns Trygghetsjouren tillgänglig för dig.

Telefonnumret till Trygghetsjouren är 019-10 10 00. Om Trygghetsjouren behöver nå dig ringer de från dolt nummer.

Läs mer om trygghet och störningar i vår folder.

Frågor och svar om trygghet