fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Samarbeten med föreningar och organisationer

Vi vill bidra till en positiv utveckling i Örebro som också skapar mervärden för våra kunder. Ett sätt är att samarbeta med olika organisationer och föreningar, som delar våra värderingar.

Tre kriterier för våra samarbeten

  • Det ska vara bra för ÖBO.
  • Det ska vara bra för våra hyresgäster.
  • Det ska vara bra för Örebro.

ÖBO och våra dotterbolag samarbetar med föreningar, organisationer och evenemang där vi når ett brett spektrum av människor.

Vi samarbetar med organisationer och föreningar som är aktiva i Örebro kommun. Vi samarbetar med hela föreningar, inte enskilda lag. Vi stöttar inte enskilda personer, exempelvis idrottsutövare.

Marknadsaktiviteter – strategiska val

Våra centrala samarbeten bygger på ett strategiskt och långsiktigt ställningstagande från oss på ÖBO. Vi väljer vilka samarbeten vi stöttar och samarbetar med. Vi strävar efter att få en bra balans när det gäller fördelningen mellan idrott, kultur och samhällsengagemang samt stöd till herr- respektive damverksamhet. Framför allt är det de stora aktörerna i staden som ger oss som företag stor synlighet och som är viktiga pusselbitar för att bidra till Örebros attraktivitet.

Lokala samarbeten

Våra lokala samarbeten riktar sig till föreningar, organisationer med flera som på olika sätt har som mål att stärka en stadsdel eller bygga broar mellan olika delar av staden. De har en social eller miljömässig utgångspunkt och riktar sig främst till en enskild stadsdel eller område.

Vill din förening/organisation samarbeta med oss?

Välkommen med din ansökan. Vi har fyra ansökningsperioder per år, då vi granska inkomna ansökningar: 15 februari, 30 april, 15 september samt 5 november.

Ladda ner vårt ansökningsformulär, spara det och fyll i uppgifterna. Bifoga sedan det ifyllda dokumentet i ett mejl till catarina.wennerlund@obo.se.

Boinflytandepott

Bor du hos ÖBO? Då har du och dina grannar har möjlighet att ansöka om pengar för att genomföra aktiviteter eller projekt i din stadsdel. Även föreningar eller andra organisationer som har ett intresse av att vara med och utveckla en stadsdel kan söka pengar.

ÖBO och Hyresgästföreningen delar tillsammans ut projektmedel till aktiviteter som bidrar till gemenskap och inflytande.