fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

ÖBO vinnare av Fastigopriset 2023

I maj fick ÖBO ta emot Fastigopriset 2023 med temat ”Det nya arbetslivet”. Vi vann med motiveringen: ”Med kunderna i fokus och frihet under ansvar har Örebrobostäder tagit fram en genomarbetad riktlinje för ett hållbart och flexibelt arbetssätt. Personalen arbetar där det passar bäst för verksamheten och det uppdrag var och en har.”

Det är 14:e gången som Fastigo delar ut Fastigopriset, en bekräftelse på ett genomtänkt och bra arbete avseende arbetsgivarfrågor. Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, valde i år att uppmärksamma lyckade arbetsplatser där medarbetarna känner sig nöjda med hur företaget genomfört förändringar kring ett flexibelt arbetssätt. ÖBO vann i kategorin över 50 anställda.

Ledarskap och medarbetarskap

ÖBO har under flera år satsat på ett gott och ansvarsfullt ledarskap och medarbetarskap, två perspektiv som är viktiga för att vara en attraktiv arbetsgivare. Det flexibla arbetssättet för bolaget innebär bland annat att man kan variera sin arbetsplats beroende på arbetsuppgifter och uppdrag, men även att ta eget ansvar för sin roll, för det gemensamma uppdraget och bidra till att driva företaget i riktning mot uppsatta mål.

– Vi är stolta och glada över det arbete som vi bedrivit i hela företaget de senaste åren. Delaktigheten från chefer och medarbetare har verkligen utvecklats och det flexibla arbetssättet är viktigt för att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare, säger Karin Nordmark, HR-chef.

En hälsosam arbetsplats

ÖBO har som mål att vara en hälsosam arbetsplats och för det krävs flera beståndsdelar, där ett flexibelt arbetssätt och distansarbete för balans mellan arbete och fritid är några. Det är också att uppmuntra till träning, rörelse och sunda mellanmålsalternativ. Vi har även utvecklat ett analysverktyg för cheferna att få en bättre uppföljning av sjukfrånvaro och övertid samt säkerställa att vår rehabiliteringsprocess efterföljs.

 

Tillbaka till social hållbarhet