Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Nyrenoverat på norr

De gröna kvarteren på Norrby rustas nu upp med modern standard och tidstypisk karaktär. De populära 50-talshusen på norr får ett lyft både interiört och exteriört. Några av husen är redan klara och nu har turen kommit till Norrbygatan 27–33 med lägenheter i storlekar från ett till fyra rum och kök.

Lägenheterna och husen

Vi byter stammar, ledningar, fönster och installerar ny ventilation. Alla ytskikt och fönster byts ut. Inne i lägenheterna installeras ny köksutrustning. Vi tar även bort den gamla klädkammaren och tar vara på utrymmet i form av ett större badrum, där man kan välja egen tvättmaskin som tillval. För bra förvaringsmöjligheter byggs en hel vägg av garderober inne i sovrummet.

I nedre delen av trapphusen sätter vi in postboxar istället brevinkast i lägenhetsdörren. Vid lägenhetsdörrarna monterar vi tidningshållare. Dessutom målar och snyggar vi till i trapphusen.

Området

Norrby har länge haft många hyresgäster och varit ett eftertraktat område ända sen det byggdes för snart 70 år sedan. Området ger närhet till såväl grönområden, service och skolor. Förråd, cykelförvaring och möjlighet att hyra parkeringsplats finns.

Nu gör vi det ännu trivsammare utanför husen. Vi ser över gårdar och angränsande ytor, med bland annat nya fina planteringar, plattläggningar, bättre cykelförvaring och fler sittplatser. Till några hus skapar vi större uteplatser i markplan och några för egen terrass på ett angränsande lägre tak.

Eget val av uppkoppling

Ännu en skillnad mot tidigare är att husen bara är uppkopplade till Stadsnät; traditionell tv och telefoni finns inte längre. Istället väljer du själv din leverantör av tv, bredband och telefoni, vilket ger stor valfrihet.

Hyror och ritningar

Hyrorna och de slutliga planlösningarna är ännu inte klara. Mer information kommer inom kort.

Det här finns i området

Tillbaka till listningen