fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Nyrenoverat på söder

Nu renoverar vi husen Ekängsgatan 3–21. Här finns 78 lägenheter från ett till fem rum och kök i ett lugnt och lummigt läge på Södermalm, bara ett par minuters promenad från centrala Örebro.

Husen byggdes 1966–1967 och sedan dess har tekniska installationer och stammar i huset blivit slitna och måste bytas. I renoveringen vill vi behålla de fina och tidstypiska kvaliteterna samtidigt som vi anpassar bostäderna efter moderna krav och önskemål.

I ÖBOs renoveringsstrategi finns olika renoveringsnivåer. För Ekängsgatan gör vi en ganska innehållsrik standardrenovering, den näst omfattande nivån.

Det här gör vi bland annat

  • Byter stammar för vatten och avlopp.
  • Sätter in nya elinstallationer och ledningar.
  • Renoverar kök som får nya vitvaror och förbereder för diskmaskin som tillval.
    Renoverar badrum som får nytt porslin samt förbereds för tvättutrustning som tillval.
  • Monterar effektiva radiatorer.
  • Gör nya ytskikt (tak, golv och väggar) i alla rum.
  • Sätter in nya innerdörrar och en säkerhetsklassad lägenhetsdörr.
  • Installerar nya låssystem.

Bostäderna hyrs ut i takt med att husen blir klara. Se våra lediga lägenheter och anmäl ditt intresse.

Vi gör klart ett trapphus i taget

Bostäderna renoveras under två till fem månader och under en del av den tiden kan man inte bo kvar då större åtgärder görs. Alla bostäder i ett trapphus färdigställs samtidigt.
Under byggtiden kommer det tyvärr uppstå en hel del störningar och buller, i och med att det är en byggarbetsplats. Vi ska göra det vi kan för att hålla nere störningarna.

För dig som bor på Ekängsgatan redan innan renoveringen

Flytta permanent eller tillfälligt

Som hyresgäst kan du inte bo kvar i bostaden under några månader. Då kan vi hjälpa till att hitta en tillfällig bostad dit man flyttar sitt bohag. Om du istället flyttar ut och tillbaka (och hanterar hela flytten själv) får du en ersättning. Storleken på ersättningen avgörs av hur stor lägenhet du har. Under tiden som du bor i en annan bostad betalar du hyran för den billigaste lägenheten.

Boende som hellre vill flytta permanent kan själv söka en annan bostad. I vissa fall kan ÖBO ge förtur. Om du är inom plats 5 när anmälningstiden passerat får du lägenheten, med dina egna poäng. Poängen nollställs och du börjar samla nya poäng när du flyttat in i din nya bostad.

Valmöjligheter i din bostad

Som befintlig hyresgäst boende kan du göra vissa val som påverkar din nya månadshyra, genom att lägga till viss utrustning i bostaden. Dessutom har du förstås möjlighet att göra egna personliga val, exempelvis välja kulörer på ytskikten, utan extra kostnad.

Hyran förändras

Efter renoveringen förändras hyran. Du som bor här och flyttar tillbaka får rabatt på hyran under sex år, i en stege där rabatten minskar med tiden. Vi inför individuell mätning av kall- och varmvatten. Kostnaden för din vattenförbrukning lägger vi på din hyra i efterskott.

Om du i stället flyttar in som ny hyresgäst i en renoverad bostad betalar du den nya hyran redan från början.

Här kan du läsa mer om hur vi arbetar med renoveringar.

Exempel på hyror
Antal rum Storlek Månadskostnad Dokument
1 rum och kök 57 kvm 6 450 kr/mån
2 rum och kök 63 kvm 7 300 kr/mån
2 rum och kök 74 kvm 8 360 kr/mån
3 rum och kök 81 kvm 8 850 kr/mån
3 rum och kök 84 kvm 9 180 kr/mån
4 rum och kök 107 kvm 11 000 kr/mån
4 rum och kök 122 kvm 12 000 kr/mån
5 rum och kök 122 kvm 12 100 kr/mån
Tillbaka till listningen