Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Renoverat och nytt i Varberga

Vi renoverar bostäderna i Varberga från topp till tå. Nu har turen kommit till Varbergagatan 98 och 99, där de nya hyresgästerna kan flytta in från 15 april 2020.

På Varbergagatan 98 finns fem lägenheter, två samt tre rum och kök. På Varbergagatan 99 finns 16 seniorlägenheter, i storlekar om två samt tre rum och kök.

Vi renoverar bostäderna helt och hållet och byter det mesta som tekniska installationer, stammar, ledningar och ny ventilation med luftåtervinning. Dessutom isolerar vi väggarna extra på känsliga ställen. Vi sätter också in nya fönster, dörrar och garderober.
Bostäderna blir mer tillgängliga genom bredare dörrar, tillgängliga kök och badrum samt dusch. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Bostäderna

Lägenheterna får nya ytskikt på alla väggar och golv. I vardagsrummen blir det ekparkett och målade väggar, medan kök, sovrum och hall får moderna linoleumgolv samt målade väggar. Tapet kan väljas som tillval i rummen.

Bostäderna får delvis ny planlösning, genom att vi moderniserar kök och badrum. Vi gör om trånga parallellkök till kök i vinkel och slår samman ett mindre badrum och wc till ett stort badrum. De större badrummen får nytt porslin, förvaring, plastmatta på golv samt kaklade väggar. Badrummet är förberett för tvättmaskin och torktumlare, som du kan välja som tillval. Köken utrustas med ny köksutrustning med hällspis, kyl/frys och nya skåpsnickerier. Beroende på kökets utformning, får en del lägenheter även diskmaskin.

Seniorbostäder

På Varbergagatan 99 finns 16 seniorbostäder för dig som fyllt 65 år. Lägenheterna har hög tillgänglighet med breda dörröppningar, låga trösklar och hiss.

Utanför finns det en trevlig gård med plats för umgänge.  En fin gemensamhetslokal med kök och terrass på takvåningen finns att låna vid Varbergagatan 80. Där kan du ordna aktiviteter tillsammans med dina grannar. Intill gemensamhetslokalen finns också övernattningsrum att boka för släkt och vänner, du har även tillgång till dusch och bastu.

Gård och omgivningar

Trapphusen får nya entrépartier, porttelefon och kodlås.

Lägenhetsförråd finns i källaren och en gemensam tvättstuga finns på gården. På gården skapar vi ny cykelförvaring med låsbara cykelställ.

Bra att veta: På grund av ombyggnation i närliggande hus och trapphus förekommer en del buller och störningar.

Hyror

Individuell mätning av kall- och varmvatten är standard. Det innebär att du betalar för allt vatten du använder, både varmt och kallt. Kostnaden läggs på din hyra i efterskott.

Exempel på lägenhetstyper

Antal rum Storlek Månadskostnad Dokument
Två rum och kök 44 kvm 5 678 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 50 kvm 6 259 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 53 kvm 6 450 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 62 kvm 7 275 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 65 kvm 7 011 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 75 kvm 7 899 kr/mån Planlösning

Det här finns i området

Tillbaka till listningen