Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Nytt liv i Varberga centrum

Nu skapar vi ett tryggt, levande och attraktivt centrum – för boende, företag och besökare. I förnyelsen ingår nya och renoverade bostäder och lokaler, ett större torg och fler parkeringsplatser. Projektet pågår 2021–2025.

Varberga centrum står inför en större förändring – vi river, renoverar, bygger nya lokaler och bostäder samt gör om parkeringar och torg. Syftet är inte bara att fräscha upp, utan att också tillföra nya kvaliteter. Vi vill att framtidens centrum ska vara tryggt, levande och attraktivt.

Behålla besökare

Som stadsdelscentrum har Varberga idag verksamheter som lockar besökare även från andra delar av Örebro: bland annat vårdcentral/familjecentral, fritidsgård, livsmedelsbutik samt postutlämning. Det vill vi behålla.

Nu byter butikerna plats

Under våren/försommaren startar vi arbetet genom att flytta lokalverksamheter till en annan plats. Bra att veta är att alla verksamheter har öppet som vanligt och du är välkommen in.

Första steget – vi river

Nu har vi börjat arbetet genom att riva Varbergagatan 70–73. Detta är ett led i förberedelserna inför att bygga ett bostadhus i åtta våningar ovanpå en byggnad i två våningar, med lokaler.

När vi påbörjar arbetet med det nya punkthuset måste vi tillfälligt flytta vårdcentralens entré till andra änden av huset. En del av verksamheten flyttar även ut i en tillfällig utbyggnad. Samtidigt får familjeentralen en ny entré inifrån gården.

Intill vårdcentralens nya entré och Varbergagatan 78–81 skapar vi på sikt fler parkeringsplatser, då en del av platserna i centrum påverkas av bygget.

Det här finns i området

Tillbaka till listningen