Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Hållstugan – ett attraktivt stadskvarter får ny form

Länge har vi planerat att förnya den del av kvarteret Hållstugan, som ligger mellan Stortorget och Trädgårdsgatan. Nu närmar sig startskottet för ombyggnaden! Vi ser fram emot ett attraktivt stadskvarter, som erbjuder nya och renoverade bostäder samt lokaler för butiker och kontor.

Tanken är att skapa ett attraktivt stadskvarter, där vi väver samman de historiska delarna av kvarteret med modern bebyggelse på ett bra sätt. Samtidigt vill vi skapa nya flöden och mötesplatser inne i kvarteret samt mer utrymme för boende, arbete, handel och samvaro. Vi renoverar också våra befintliga hus, eftersom de med tiden fått stora tekniska brister. Genom förnyelsen blir hela kvarteret en enhet, utan att någon del upplevs som en ”baksida”.

ÖBO arbetar med planerna för förnyelsen tillsammans med Castellum, som också äger fastigheter i kvarteret. I samarbete med Arkitektbyrån Brunnberg & Forshed har vi tagit fram ett förslag på en ny utformning av de sydöstra delarna av kvarteret.

Det här planerar vi

  • Vi river gallerian (huvudsakligen Willys idag) liksom garaget.
  • Vi skapar ett trettiotal nya lokaler för butiker, men inte i form av en galleria.
  • Vi gör ett nytt garage och ökar kapaciteten från 80 till ca 120 platser.
  • Parkeringen i markplan i kvarteret görs om till ett nytt torg.
  • Vi bygger fyra bostadshus ovanpå de nya lokalerna, med mellan 80 och 90 bostäder. Här skapar vi också en terrass med grönytor för de boende i kvarteret.
  • Ett nytt kontorshus byggs mot Stortorget, med en rymlig passage mellan Stortorget och det nya, inre torget.
  • Vi renoverar och bygger om våra befintliga hus på Stortorget 15–19 och Trädgårdsgatan 8, och skapar nya bostäder på delar av de befintliga kontorsplanen.

Det här finns i området

Tillbaka till listningen