fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Jonas insatser får nationell uppmärksamhet

Under 2023 uppmärksammades ÖBOs arbete kring energibesparingar och tekniska innovationer – även på personnivå. Jonas Tannerstad, chef el och automation hos ÖBO, hamnade på listorna över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste och på Tech 50. En välförtjänt uppmärksamhet för ett innovativt arbete, som bidrar till att ÖBO är långt framme när det gäller framtidens hållbara energilösningar. Grattis Jonas!

– Det är jätteroligt och hedrande! Att branschen väljer detta sätt att lyfta det arbete som vi gemensamt kämpar med, innebär ändå lite kluvna känslor för min del. Utnämningarna är inte ett resultat av en individuell prestation, utan en följd av många personers envetna arbete under lång tid, säger Jonas Tannerstad.

Under närmare 15 år har ÖBO gjort stora energibesparingar genom ett industrialiserat tillvägagångssätt, samtidigt som vi utvecklat ett nytt koncept för att möta framtidens effektbrist. Energiarbetet går ut på att minska förbrukningen, producera fossilfri el, lagra och dela energi mellan våra fastigheter och med andra fastighetsägare. I det här arbetet har Jonas varit både motor och innovatör.

– Jag är förstås glad för den uppmärksamhet som jag och ÖBO får. Men jag gläder mig kanske allra mest att det leder till att fler ser möjligheterna och vill följa efter. Samhället behöver ställa om och det snabbt. ÖBOs koncept, där de tekniska lösningarna kan skalas upp till hela bestånd och stadsdelar, är hett eftertraktad kunskap.

Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste 2023

Jonas Tannerstad, plats 90

Motivering:

Med hjälp av artificiell intelligens och en ingenjörs strategiska arbetssätt sänker Jonas Tannerstad energianvändningen i rasande takt i kommunala ÖrebroBostäder. Med de positiva exemplens makt sprider han lärdomar och erfarenheter till andra fastighetsägare. Som kvitto på sina bedrifter tar han emot pris och utmärkelser på löpande band.

Sveriges hållbarhetsmäktigaste utses av tidningen Aktuell Hållbarhet. Listan rankar de 101 personer som under förra året åstadkommit med hållbarhetsnytta i förhållande till sin reella maktposition. Listan har publicerat sedan 2009, de första åren under namnet Miljömäktigastelistan.

Tech50 – de mest inflytelserika inom tech 2023

Jonas Tannerstad

Motivering:

Jonas lett ett energieffektiviseringsarbete som delvis med användning av AI har resulterat i ett betydande resultat gällande minskad elförbrukning för Örebrobostäder. Utsedd till Årets AI-svensk 2022.

Tech50, en del av Tech Awards, är listan över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige och har tagits fram av representanter för Foundry och TechSverige. De 50 personerna på listan har genom sina insatser under det senaste året starkt bidragit till utvecklingen och synliggörandet av tech och digitaliseringens möjligheter.

Tillbaka till ekologisk hållbarhet