fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Örebros nya takbar och restaurang öppnar i vår

Krögaren Hans Bihl öppnar ny restaurang och takbar på södercity i Örebro. Till våren slår Glassery upp portarna i ÖBOs nyrenoverade hus på Änggatan 18.

– Glassery ska vara härligt, välkomnande och generöst. Vi satsar stenhårt på upplevelsen och vill bygga lite storstadsvibe i Örebro. Här blir det ingen tråkig ”fine dining” utan mer ”fun dining”, berättar krögaren Hans Bihl som kommer att driva Glassery.

Samtidigt poängterar Hans Bihl att det inte är fråga om någon nattklubb utan mer ett extra vardagsrum med känslan av hotellbar, där man kan äta och trivas.

”Tre restauranger i en”

Restaurangen flyttar in i ÖBOs nyrenoverade hus i hörnet av Änggatan och Drottninggatan, på södercity i Örebro. Den mest spektakulära delen blir förstås takbaren på sjunde våningen, med storslagen utsikt över stan. I gatuplan finns den andra delen av restaurangen med en tillhörande uteservering. En egen hiss tar smidigt gästerna mellan de olika planen.

– Man kan säga att det är tre restauranger i en. Nere blir det restaurang, lounge och bar och uppe på taket en inglasad restaurang och drinkbar med uteservering. Man kan äta middag i restaurangen nertill och åka upp för att ta en drink på taket, eller tvärtom, berättar Hans Bihl.

Takbaren håller öppet sju dagar i veckan sommartid. Vintertid blir det mer traditionell restaurang i den vinterbonade glasdelen. Gästerna kommer alltså kunna njuta av utsikt, stämning, mat och dryck året runt.

Med Hans Bihls gedigna erfarenhet inom bar- och restaurangbranschen blir det förstås också stort fokus på drinkbaren med både populära drinkar, klassiker och egna signaturdrinkar. Men vilket typ av kök det blir vill Hans Bihl inte avslöja riktigt än.

– Det blir ett koncept som inte riktigt finns i stan idag, säger Hans hemlighetsfullt.

Utvecklar söder

Karin Österdahl, lokalutvecklare på ÖBO Lokaler, är förväntansfull:

– Vi är jätteglada och tror starkt på läget med närheten till bland annat Conventum. Det här kommer bli en destination för södercity och ett bra steg på vägen för att stärka söders attraktivitet och fortsatta utveckling.

59 renoverade lägenheter

Hela huset på Änggatan 18 genomgår en stor renovering som snart är färdigställd. Här finns, förutom restaurang och takbar, även 59 nyrenoverade lägenheter från ett till tre rum och kök. I april och maj är det dags för de första hyresgästerna att flytta in, men än finns några få hyreslediga lägenheter kvar. Här finns mer information om de fina bostäderna på Änggatan 18, för dig som älskar stadsliv.

Tillbaka till Nyheter