fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

10 600 bostäder får nya temperaturgivare – bättre koll på värmen

Med start under oktober monterar vi temperaturgivare i de lägenheter som ännu saknar sådana – till vår hjälp har vi ett händigt installationsteam.

Temperaturgivaren är en central del i ett AI-baserat värmestyrningssystem, och gör att rätt temperatur levereras till lägenheterna. Givarna gör att vi lättare kan trimma in värmesystemen och på så vis spara både energi och pengar. Som hyresgäst får du på sikt en jämnare inomhustemperatur i din bostad, även vid väderomslag.

Arbetet utförs som ett arbetsmarknadsprojekt i samarbete med FUFA, ”Förvaltningen för utbildning, försörjning och arbete”, i Örebro kommun.

Installationsteamet består av Susanne, Kardokh och Jonas, tillsammans med Erika från ÖBO, som till vardags jobbar med att installera och laga spisar, kylskåp och frysar. Kanske är du en av alla hyresgäster som får besök av dem? På agendan står att montera givare i den första etappen av 10 600 bostäder, fram till våren 2023. Projektet i sin helhet kommer att vara klart 2024.

Hittills har allt gått enligt planerna, de första givarna är på plats och mäter temperaturen som de ska. Först ut är Stjärnhusen i distrikt Rosta-Markbacken, med totalt 1 983 lägenheter.

Här kan du läsa mer om hur det funkar när vi installerar temperaturgivare.

Temperaturgivare som installeras i lägenheten med en illustration med texten "21 grader" där ettan är i form av en termometer.

Tillbaka till Nyheter