fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Hitta din nya bostad med ÖBO-poäng

Den 22 mars öppnar vårt nya uthyrningssystem med nytt utseende. Nytt är också att du behöver aktivera dig minst en gång per år för att visa att du vill behålla dina ÖBO-poäng. Detta behöver du göra vare sig du söker ett ledigt objekt eller redan hyr av oss.

Det nya systemet är egentligen inte speciellt annorlunda mot det gamla. Det är fortsättningsvis helt gratis att samla poäng hos ÖBO, och du samlar som vanligt en poäng per dag. Nytt är att du behöver aktivera dig på Mina sidor minst en gång per år för att visa att du vill behålla dina ÖBO-poäng.

Du kan vara lugn, du behöver aktivera dig senast den 18 mars 2025 och du aktiveras automatiskt varje gång du loggar in i systemet.

Alla som samlar ÖBO-poäng idag får sina poäng automatiskt överflyttade till det nya systemet den 22 mars. Sedan behöver du minst en gång per år (var 12:e månad) själv ansvara för att aktivera dig för att fortsätta samla poäng. Det gör du genom att logga in på Mina sidor. Väljer du att inte aktivera dig, försvinner dina poäng efter ett år.

Påminnelse till din mejladress

Om du inte varit aktiv i systemet under ett år (var 12:e månad) får du en påminnelse via din mejladress att det är dags att aktivera dig. Du loggar enklast in med BankID. Har du inte möjlighet att själv aktivera dig, ringer du kundcenter 019-19 42 00 eller mejlar kundcenter@obo.se

Se till att ha rätt kontaktuppgifter!

Rätt kontaktuppgifter är en trygghet för att du snabbt och säkert ska få relevant information från oss på ÖBO, som till exempel en påminnelse om att det är dags att aktivera dig i systemet.

Fakta ÖBO-poängen

  • Dina ÖBO-poäng nollställs när du tecknar ett nytt hyresavtal hos ÖBO. När du undertecknat ditt nya avtal kan du aktivera dig igen och börja samla nya ÖBO-poäng.
  • Dina ÖBO-poäng nollställs när du väljer att flytta inom ÖBO. När du undertecknat ett nytt avtal kan du aktivera dig igen och börja samla nya ÖBO-poäng.
  • Väljer du att flytta till annan hyresvärd eller bara säger upp ditt hyresavtal behåller du dina ÖBO-poäng.
  • Väljer du att inte aktivera dig, försvinner dina poäng efter ett år.

Söka seniorbostad

I samband med det nya uthyrningssystemet gör vi om reglerna för att söka en seniorbostad. Vi inför en enda åldersgräns, 65 år, för att söka en seniorbostad. För att kunna söka alla seniorbostäder behöver du samla ÖBO-poäng i både kategorin Senior och Bostad. Det är kostnadsfritt i det nya systemet.

Välkommen hem!

Frågor & svar om ÖBOs nya uthyrningssystem

Tillbaka till Nyheter