fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

”Bo i stan med barn? Det går väl inte!”

Lars-Åke och Gunvor Larsson har bott i Krämaren i 45 år. De flyttade in 1978 till en lägenhet på 130 kvadratmeter med en liten balkong på 16:e våningen och en storslagen vy i tre väderstreck. Här har de sett staden utvecklas från första parkett. Och de stortrivs.

Lars-Åke och Gunvor skulle flytta ihop. Gunvor bodde på Köpmangatan och stod i ÖBOs bostadskö. När lägenheten i Krämaren blev ledig slog de till direkt.

– Folk tyckte vi var tokiga – bo i ett höghus mitt i stan med barn? Men det har gått hur bra som helst, säger Lars-Åke.

”Jag börjar känna mig hemma här”,
skrattar Lars-Åke Larsson, efter 45 år i Krämaren.

Att bo i hyreslägenhet har många fördelar, menar Lars-Åke. Servicen till exempel. ÖBO har genom åren målat, tapetserat och byggt om badrummet.

– Det vore härligt med en större balkong och sådana där kökslådor som åker in av sig själva, men vi har det bra. Stora renoveringar betyder högre hyra – man kan ju inte få allt gratis, menar Lars-Åke och fortsätter, när jag vill komma i kontakt med ÖBO lyfter jag bara luren. De kommer snabbt när det behövs.

Visst har de pratat om att flytta några gånger, men i stan finns allt inom bekvämt gångavstånd. Mer centralt blir det inte. Det verkar som paret blir kvar i Krämaren ett bra tag till.

Vill du läsa mer om Lars-Åke och Gunvor och kanske hitta fler intressanta artiklar? Läs ÖBOs kundtidning Boinsikt nr 3 2023.

Tillbaka till Nyheter