fbpx Hoppa till huvudinnehållet

Student

Hos oss hittar du cirka 1 000 studentlägenheter av olika slag – egen lägenhet eller korridorsrum, möblerat eller omöblerat, nybyggt och lite äldre.

De flesta av våra studentlägenheter ligger i närheten av campus, men du kan också bo en bit bort från universitetet eller mitt i city. Vad passar dig? Så här söker du studentbostad.

Hyresledigt

Bostadsgaranti för nya studenter

Är du förstaårsstudent, står i kö för studentbostad hos oss och har sökt flera lägenheter men inte fått någon? Då kan du ansöka om studentbostad via vår bostadsgaranti. Här kan du som är i akut behov få en bostad för en kortare period.

Här finns våra studentbostäder

 

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.

Vad innebär 10-månadershyra?

En del av våra studentlägenheter har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 15/6-14/8 är hyresfri. För att få hyresfritt den första sommaren måste kontraktet börja gälla under april månad eller tidigare. Det anges i annonsen om lägenheten har 10-månadershyra, står inget angivet gäller ordinarie 12-månadershyra.

Hur många personer får bo i ett korridorsrum?

Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.