Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Student

Även som student är det skönt att bo bra. Hos oss hittar du cirka 1 000 studentlägenheter av olika slag – egen lägenhet eller korridorsrum, möblerat eller omöblerat, nybyggt och lite äldre.

De allra flesta av våra studentlägenheter ligger i närheten av campus, men du kan också bo en bit bort från universitetet eller mitt i city. Vad passar dig? Så här ansöker du om en studentbostad.

Bostadsgaranti för nya studenter

Är du förstaårsstudent, står i kö för studentbostad hos oss och har sökt flera lägenheter men inte fått någon? Då kan du ansöka om studentbostad via vår bostadsgaranti. Här kan du som är i akut behov få en bostad för en kortare period.

Våra studentlägenheter

På Campus finner du Studentgatan, Åstadalsvägen 1H,  3, 7-9, och Sörbyängsvägen 2A-D. I närheten av Campus ligger Grankottevägen och Brickebacken. I centrala Örebro finns vårt Studentcity med 89 centralt belägna studentbostäder. Här hittar du alla hyreslediga studentbostäder.

 

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.

Vad innebär 10-månadershyra?

En del av våra studentlägenheter har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 15/6-14/8 är hyresfri. För att få hyresfritt den första sommaren måste kontraktet börja gälla under april månad eller tidigare. Det anges i annonsen om lägenheten har 10-månadershyra, står inget angivet gäller ordinarie 12-månadershyra.

Hur många personer får bo i ett korridorsrum?

Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.