Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Student

Även som student är det skönt att bo bra. Hos oss hittar du cirka 1 000 studentlägenheter av olika slag – egen lägenhet eller korridorsrum, möblerat eller omöblerat, nybyggt och lite äldre. De allra flesta av våra studentlägenheter ligger i närheten av campus, men du kan också bo en bit bort från universitetet eller mitt i city. Vad passar dig?

På Campus finner du Studentgatan, Åstadalsvägen 1H,  3, 7-9, och Sörbyängsvägen 2A-D. I närheten av Campus ligger Grankottevägen och Brickebacken. I centrala Örebro finns vårt Studentcity med 89 centralt belägna studentbostäder. Sök bland våra lediga studentbostäder.

Vid Örebro Universitet studerar drygt 15 000 studenter. Som student finns det mycket att göra förutom dina studier. Utöver det rika studentlivet vid Campus har du nära till allt som city erbjuder i form av pubar, restauranger, bio, teater, shopping, museer och mycket annat!

Bostadsgaranti för nya studenter

Är du förstaårsstudent, står i kö för studentbostad hos oss och har sökt flera lägenheter men inte fått någon? Då kan du ansöka om studentbostad via vår bostadsgaranti. Här kan du som är i akut behov få en bostad för en kortare period. Läs mer om vår bostadsgaranti.

 

Hur länge får man bo kvar i en studentlägenhet efter avslutade studier?

Ditt avtal ska sägas upp omgående i samband med att studierna avslutas. Vi genomför en studiekontroll varje termin där vi kontrollerar att alla boende i våra studentbostäder uppfyller studiekraven.

Vad innebär 10-månadershyra?

En del av våra studentlägenheter har 10-månadershyra, vilket innebär att perioden 15/6-14/8 är hyresfri. För att få hyresfritt den första sommaren måste kontraktet börja gälla under april månad eller tidigare. Det anges i annonsen om lägenheten har 10-månadershyra, står inget angivet gäller ordinarie 12-månadershyra.

Hur många personer får bo i ett korridorsrum?

Det är endast tillåtet att bo en person per korridorsrum. Du riskerar att förlora ditt avtal om du bryter mot den regeln.