fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Vi välkomnar Willys Hemma till nya Hållstugan

Nu är det klart att dagligvarubutiken Willys Hemma flyttar in i ÖrebroBostäders nya fräscha lokaler med egen entré från Stortorget när kvarteret Hållstugans förvandling är klar hösten 2024.

Under hösten 2024 står det nya kvarteret Hållstugan klart och då flyttar Willys Hemma in i nya fina lokaler. Men, butiken håller öppet under tiden omdaningen sker, och örebroarna kommer därför inte att stå utan mataffär på Stortorget.

Under sommaren fortsätter Willys Hemma som vanligt i den befintliga butiken, och man når den genom gallerians vanliga entré. Under hösten 2021 flyttar butiken ut i tillfälliga lokaler på den gamla parkeringsytan och får då också en ny entré. Den tillfälliga butikslokalen byggs under sommaren och för att göra plats för bygget har den tidigare glasade entrén ut mot den gamla parkeringen redan rivits.

ÖBO omvandlar och förnyar kvarteret Hållstugan med ett av Örebros bästa lägen. Det blir en rejäl omdaning med renovering av två befintliga hus, rivning av lokalen till nuvarande Willys Hemma och tillskapandet av nästan 100 nya lägenheter och över 30 lokaler. Fyra nya bostadshus byggs på taket till den nya Willys Hemma-butiken. I bakkant på kvarteret skapas en mysig gränd med butiker, restaurang och bostadsentréer som mynnar ut i en ny liten park i riktning mot Hamnplan. Ett nytt torg skapas mot Stortorget med plats för bland annat restauranger.

– Vi är väldigt glada över att Willys Hemma har valt att även i fortsättningen vara hyresgäst hos ÖBO i kvarteret Hållstugan. Det är tillfredställande att vi hittat en lösning som gör att de kan bli kvar på platsen under tiden omdaningen pågår. Den nya lokalen för Willys Hemma utgör hjärtat i det nya kvarteret. För oss har det varit centralt att få med oss Willys som en viktig part. Det stärker oss också i det fortsatta arbetet att knyta upp fler intressanta lokalhyresgäster som bidrar till att skapa det attraktiva kvarter som vi är övertygade om att Hållstugan blir när det står färdigt, säger Ulf Rohlén, vd på ÖBO.

Tillbaka till Nyheter