fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Summer Champs – det första mötet med arbetslivet

I år får 120 ungdomar praktikplats som ett steg ut i arbetslivet genom Summer Champs 2021. Under nio veckor i sommar ges ungdomar mellan 16 och 18 år chans till sommarpraktik hos oss på ÖBO och Västerporten.

Satsningen är indelad i treveckorsperioder där 40 ungdomar åt gången har en praktikplats med olika inriktningar. För de flesta är detta deras första möte med arbetslivet och ungdomarna får också lära sig mer om hur det är att ha ett jobb. Första gänget är redan igång med sin treveckorsperiod.

Rekryteringen har gått till så att ungdomarna har fått söka sin plats och efter intervjuer blir man placerad i en arbetsgrupp utifrån intressen. Totalt finns det sex arbetsgrupper med olika teman; café och odling, yttre skötsel, odling, avfall och återvinning, konst/målning samt en praktisk grupp.

Förra året tog vi emot 15 ungdomar i varje treveckorsperiod, men i år växlar vi upp och tar emot 40 ungdomar i varje period.

Niklas Hagnelius och Anna Magnusson Liiv är projektledare och varje tema har en egen handledare.

– Det har varit ett stort intresse för dessa feriepraktikplatser och vi är glada att vi kan genomföra detta och erbjuda så många chansen. Det är en bra start för dem när de snart ska ut i arbetslivet, säger Niklas Hagnelius.

– Det känns fantastiskt bra att vi i år har utökat satsningen. Det är inte så lätt för ungdomar att hitta ett sommarjobb i vanliga fall och ännu svårare nu under pandemin, berättar Anna Magnusson Liiv.

Tillbaka till Nyheter