fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Oxhagens nya centrum

Välkommen till ett förnyat centrum som tagit avstamp i de boendes synpunkter.

Under hösten 2017 fick boende och aktörer i Oxhagen vara med och tycka till om hur de upplevde sitt centrum och vad de önskade förnya. Det blev tydligt att många tycker mycket om bron och ser den som en symbol för Oxhagen, och som en central punkt i stadsdelen. Upplevelsen var också att centrum var ganska tomt, mörkt och lite tråkigt.

Förnyat centrum och renoverade tvättstugor

Med utgångspunkt i den synpunkter som kom in planerades och genomfördes en rad åtgärder, och den 4 december var det dags för invigning i det nya centrumet. Centrumet invigdes med tal och en ljusshow från gycklargruppen TRiX, ÖBO bjöd på fika och Matcenter bjöd alla besökare på popcorn.

Det har blivit ny belysning för ökad trygghet och en vackrare miljö, bron har renoverats och fått ett modernt ljusspel som kan ändra färg vid speciella högtider och andra viktiga tillfällen, en grön mötesplats för stadsodling har skapats och ett lekstråk mellan fritidsgården och skolan har tagits fram. Det har också skapats en stor väggmålning i form av en selfievägg mitt i centrum.

Tillsammans med Mötesplats Vox och unga boende i Oxhagen har vi också renoverat tvättstugor, och resultatet har blivit något utöver det vanliga.

Projektet ingår i ÖBOs satsning ”Barn och unga” med syfte att ge unga människor möjlighet att påverka sin egen boendemiljö. I Oxhagen har samarbetet skett tillsammans med Mötesplats VOX, Hagaskolan, Oxhagens fritidsgård, seniorerna på Rubinen och Matcenter.

Tillbaka till Nyheter