fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Mekanikern nominerat till Byggnadspriset 2019

ÖBO än nominerade till Örebro kommuns Byggnadspris för förnyelsen i kvarteret Mekanikern, bostäder och lokaler på Bondegatan 7 och Kungsgatan 32-34.

I kvarteret Mekanikern har vi byggt nytt och renoverat med bredd och variation. Här finns allt från nyrenoverade sekelskiftesvåningar och vindslägenheter för ungdomar till sprillans nya bostäder med stadsvy. Totalt 61 bostäder i tre hus som ramar in en liten med lugn innergård. I bottenplan finns även företagslokaler och under huset finns garage för bilar.

ÖBO är nominerade tillsammans med tre andra projekt. Fredagen den 20 december hålls prisceremonin där årets vinnare avslöjas.

Se alla nominerade på orebro.se/byggnadspriset.

Sekelskifteshuset vid Kungsplan har fått tillbaka sin ursprungliga karaktär och två nya grannar. På ena sidan en skickligt formad tegelbyggnad som flirtar med ”Teknis-borgens” uttrycksfulla stenarkitektur och på den andra en mer lågmäld byggnad med enkla och vackra drag. Parkeringen under mark har gett utrymme för en luftig innergård. Gediget hantverk har återskapat många av kvaliteterna i hörnhusets lägenheter.

Från orebro.se/byggnadspriset
Tillbaka till Nyheter