fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

ÖBO får pris av Digitaliseringsinitiativet

ÖBO fick den 1 september 2021 ta emot priset ”Den vita älgen” i kategorin ”Initiativ” från Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ.

Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ har instiftat en utmärkelse för att uppmärksamma projekt och insatser viktiga för att driva utvecklingen av allmännyttans verksamheter inom digitaliseringen framåt. Utmärkelsen ”Den vita älgen” delas ut till medlemmar i Digitaliseringsinitiativet i fem kategorier.

Vinnare i kategorin Initiativ: ÖBO – Anläggningsstruktur

Den 1 september 2021 delades priset ut för allra första gången, och ÖBO vann i kategorin ”Initiativ”. Utmärkelsen tilldelas projekt som bidragit starkt till digitaliseringen av allmännyttan.

Motivering

ÖBO har i sitt arbete med att forma en anläggningsstruktur för fastighetsdata ambitionen att beskriva hur ett bestånd av fastigheter funkar. Det lägger en grund för att kontinuerligt beskriva, följa upp och visualisera hur en fastighet hänger ihop, fungerar och presterar – och i förlängningen kanske till och med att skala upp det i större delar av ett fastighetsbestånd över tid.

Hedersomnämnande

Digitaliseringsinitiativet delade även ut ett hedersomnämnande till Emmelie Ekwind som under sin tid på ÖBO arbetat som BIM-strateg.

Motivering

Emmelie Ekwinds passionerade utveckling av anläggnings- och informationsstruktur har varit bärande för Digitaliseringsinitiativets arbete med att öka datadrivenheten i hela allmännyttan. Emmelies engagemang lämnar ingen data engineer oberörd och oss i stum beundran.

I Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ ingår 100 allmännyttiga bostadsbolag i samverkan för framtidens boende och ett smartare samhälle.

Tillbaka till Nyheter