fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Ny vd utsedd på ÖrebroBostäder AB

ÖrebroBostäder AB är glada över att presentera koncernens nya vd. Efter en lång rekryteringsprocess som startade i november har vi nu gått i mål. Petra Karlsson Ekström tillträder vd-tjänsten den 19 augusti 2024 och efterträder då Ulf Rohlén som går i pension efter att varit koncernens vd i 15 år.

Petra Karlsson Ekström är idag vd på Fastighets AB Förvaltaren, det allmännytta bostadsbolaget i Sundbyberg, där hon arbetat sedan 2016. Parallellt med det uppdraget var Petra under ett par år även vd för koncernbolaget Sundbybergs stadshus AB. Dessförinnan var hon fastighets- och utvecklingschef hos Telge Hovsjö AB, det allmännyttiga bostadsbolaget i Södertälje, samt under en tid även tillförordnad vd.

– Vi tror att Petra blir en stark drivkraft framåt i arbetet att tillsammans med andra fortsätta utveckla ett attraktivt Örebro där människor trivs, vill bo och verka. För det fokuserade arbetet framåt kring en balanserad ekonomi, nöjda hyresgäster och medarbetare är vi övertygade om att Petra är helt rätt person för uppdraget, säger Mats Sjöström, styrelseordförande för ÖrebroBostäder.

Petra har även jobbat som projektledare, lokalstrateg och ekonomichef. I grunden har Petra en civilekonomexamen med inriktning affärsekonomi och en rad ledarskapsutbildningar.

Petra har i sina tidigare roller nått goda finansiella resultat samt höga index inom både kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet. Med ett antal år som vd har Petra skaffat sig en bred erfarenhet inom både fastighetsbranschen och allmännyttan och hon drivs av att skapa framgångsrika verksamheter och affärer genom hållbar och långsiktig utveckling till nytta för hyresgäster, medarbetare, medborgare och ägare.

Så här säger Petra själv om sin nya roll som vd på ÖrebroBostäder:

– Jag har följt ÖrebroBostäder på håll som branschkollega och är så glad, hedrad och tacksam att få överta vd-rollen i det här fina och välskötta bolaget. Nu ser jag fram emot att få lära känna alla medarbetare och staden och fortsätta utvecklingen med ÖrebroBostäders hållbara arbete för att skapa ett än mer attraktivt Örebro.

Petra Karlsson Ekström börjar sin nya roll som vd för ÖrebroBostäder den 19 augusti.

Varmt välkommen Petra!

Tillbaka till Nyheter