fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

ÖBO-galan 2018

Årets ÖBO-gala firade på kvällen den 15 november drygt 100 av våra hyresgäster som under året utmärkt sig och som vi gärna vill uppmärksamma. Det finns så många som gör det där lilla extra, men som kanske inte får den uppmärksamhet de förtjänar. ÖBO-galan är ett tillfälle att tacka med en fest!

Temat för årets gala var barn och ungdomar. Bland annat uppträdde ungdomar från Pennybridge Poetry under kvällen och delgav sin bild av att vara ung idag.

Hela 25 procent av våra hyresgäster är under 20 år. ÖBO förvaltar och påverkar i hög grad dessa barn och ungas boendemiljö, och med den rollen följer också ett stort ansvar. Vi vill lära känna dessa barn och ungdomar och lära oss av varandra. Vi vill veta mer om deras vardag och vilka funderingar och tankar de bär på, och att de ska vara med och påverka sin egen boendemiljö och stadsdel.

De välförtjänta pristagarna från 2018 års ÖBO-galan:

Årets unga hyresgäst

En sann glädjespridare, oavsett situation är han en person som sprider glädje omkring sig – en förebild för stadsdelen. Barn såväl som ungdomar och andra ledare blir glada när han kliver innanför tröskeln, en sann ambassadör!

Pristagare: Mohammed Daud, hyresgäst i Oxhagen

Årets lokalhyresgäst

När man kommer in i denna verksamhet möts man alltid av ett stort leende. Man vet att man blir väl omhändertagen och även det man behöver service för. Det finns både en stor samhällsnytta och miljönytta i företaget som ligger väl i tiden och som aldrig har varit viktigare än just nu.

Pristagare: Cykelreturen på Tybble torg

Årets omtänksamma granne

Marta tar ett stort ansvar för övriga hyresgäster i huset. Hon är en person som ofta hjälper äldre och behövande hyresgäster. Kan Marta själv inte lösa problemet hjälper hon till att kontakta ÖBO. Marta är driven och kommer till ÖBO med idéer och tips om förbättringar. Hon är en trygghet för sina grannar och ett bollplank för ÖBO. Kort och gott är hon en stor resurs både för de boende i huset och för ÖBO.

Pristagare: Marta Nordström Bagot, hyresgäst Norrby

Årets medarbetare med kundfokus

Mats är en person som alltid är glad och omtänksam. Han är intresserad och kunnig inom både grönyteskötsel och bemötande. Mats är en riktig arbetsmyra och ger alltid sitt bästa. En härlig kollega och en kompetent medarbetare som alltid har våra hyresgästers bästa för ögonen!

Pristagare: Mats Gulliksson, Fastighetsservice

För denna proffsiga person, med sin höga känsla för service, är alltid kunden nummer ett. Kundens behov och önskemål sätter agendan för dagen. Hon bemöter alla med ett positivt sätt och med känslan av att inga problem är omöjliga att lösa, utan ställer ofta frågan ”hur svårt kan det va”. Noomi är mycket engagerad i sitt yrke och är dessutom en fantastisk arbetskamrat som alltid har ÖBOs bästa för ögonen.

Pristagare: Noomi Bååth, lokalutvecklare, ÖBO Lokaler

Årets trygghetsengagemang

Cecilia är en person som är våra ögon och öron i Rosta. Hon lägger ofta märke till detaljer i stadsdelen och meddelar oss när något inte är bra. Cecilia bidrar till stor trygghet då hon är ”spindeln i nätet” i grannsamverkan-gruppen som hon sett till att starta i Stjärnhusen. Den allra första grannsamverkan i flerbostadshus i Örebro! Cecilia har även startat en facebook-grupp för alla boende i stadsdelen. Vi är så tacksamma för allt hon gör för oss och Stjärnhusen när det gäller att hålla det tryggt och trivsamt!

Pristagare: Cecilia Lundborg, hyresgäst i Rosta

Årets långsiktiga engagemang för stadsdelens barn och unga

Denna verksamhet har funnits i stadsdelen sedan 80-talet. Med oförtröttlig energi och värme har man sedan dess arrangerat fritidsaktiviteter för stadsdelens invånare, framför allt för barn och unga. Många medarbetare har arbetat länge och står för stabilitet och trygghet, men är samtidigt alltid öppna för utveckling. Med många verksamhetsgrenar och starka rötter förtjänar denna fantastiska 31-åring ett riktigt hederspris.

Pristagare: Föreningen Trädet, Brickebacken

Tillbaka till Nyheter