fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

ÖBO-galan, en hyllningskväll till ÖBOs hyresgäster

Prisutdelningar, trerättersmiddag och underhållning signerad Boris René och Nadine Randle. Efter ett par år av ofrivillig festpaus till följd av pandemin, kunde ÖBO äntligen anordna ÖBO-galan igen.

Onsdagen den 18 maj var det dags för ÖBO-galan 2022 i den stora festsalen på Stora hotellet, den tredje i ordningen. Ungefär 100 gäster närvarade och konferencier Peter Hovlund, till vardags ÖBOs distriktschef i Vivalla & Baronbackarna, höll i trådarna under kvällen. Artisterna Boris René och Nadine Randle stod för underhållningen och bjöd gästerna på både sång och dans.

Det finns många hyresgäster hos ÖBO som gör det där lilla extra, och som lägger mycket tid och engagemang för sin gård, sitt kvarter eller sin stadsdel. ÖBO-galan är ett sätt för ÖBO att ge tillbaka och tacka dessa hyresgäster med en fest. Hyresgästerna har dessutom chans att vinna fina priser i olika kategorier under galakvällen.

Pristagare ÖBO-galan 2022

Under galan fick sju hyresgäster ta emot pris för sina insatser under det gångna året.

Årets trygghetsengagemang, Muraaya Mahamed

Muraaya är välkänd i Brickebacken och har engagerat sig som områdesvandrare tillsammans med föreningen Afrikas Horn i många år. Uppdraget är frivilligt men hon och andra medlemmar tvekar aldrig att vara med och bidra till tryggheten i området.

Muraaya har också initierat och anordnat träffar med föräldrar och andra aktörer i Brickebacken, för att tillsammans kraftsamla för unga i stadsdelen som riskerar att hamna på fel väg. Myraaya brinner verkligen för att Brickebacken ska vara en trygg plats för barn och unga att växa upp på.

Årets engagemang för barn och unga, Theodoros Tsetsis

Theodoros visar stort engagemang för barnen och ungdomarna i kvarteret och anordnar olika aktiviteter och lekar på gården. En driven hyresgäst som tar extra ansvar och hjälper till med barnens lekutrustning på Fabriksgatan, något vi på ÖBO är väldigt glada och tacksamma för. Kort och gott är Theodoros en viktig resurs för hyresgästerna likväl som för ÖBO.

Årets omtänksamma granne, George Arokiam

George är en engagerad hyresgäst som tar ett stort socialt ansvar tillsammans med andra hyresgäster i sin trappuppgång. Han anordnar aktiviteter både för barn och vuxna som bidrar till att skapa sammanhållning grannar emellan. När vi lär känna våra grannar ökar tryggheten både i hemmet och i stadsdelen. Det medverkar George till på ett fint sätt.

Årets hållbarhetsengagemang, Gunilla Gustafsson

Gunilla värnar om Vivalla i stort och smått. Hon är driven och engagerad i den rådgivande hyresgäststyrelsen och kommer med synpunkter och idéer för utvecklingsarbetet i stadsdelen. Dessutom arbetar Gunilla aktivt för att hålla rent och hjälper grannarna med sophanteringen på gården. Gunilla har alltid Vivallas bästa för ögonen.

Årets eldsjäl, Sven-Erik Eklund

Sven-Erik har i många år engagerat sig för att skapa ett trivsamt och tryggt Örnsro. Han är aktiv i den lokala hyresgästföreningen och anordnar allt från äggjakt vid påsk till grillfester på sommaren. Dessutom ansvarar Sven-Erik för stadsodlingen med 35 pallkragar. Listan kan göras lång, Sven-Erik är engagerad i det mesta och representerar alla boende i Örnsro, från ung till gammal. En sann eldsjäl och en fantastisk ambassadör för området och de boende.

Årets lokalhyresgäst, Yogoteket

Med uthållighet, nytänkande och envishet har denna hyresgäst stretchat och tänjt sin verksamhet med en lysande energi och framåtanda. Genom en period där andra har dragit ner på tempot har nytänk och rörelse identifierat dessa lokaler. Denna hyresgäst har en sprudlande personlighet och ett bemötande som smittar av sig till såväl kunder som till oss som fastighetsägare.

Årets lokalhyresgäst, STÅ Pintxos & Vänner

Denna lilla pärla har utvecklat ytor bortom det uppenbara. Från enkelhet till delikatess och flärd där måttlighet är utgångsläget. Ett utbud som präglas av livets små godsaker i en kulinarisk perfektion som tilltalar örebroarna. I ett samspel med Örebros kulturliv kryddas deras små lådor med extra stjärnglans.

Tillbaka till Nyheter