fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Nytt från 1 mars för dig som ska flytta

Från och med 1 mars är det du som flyttar ut som visar bostaden för de sökande som har fått ett erbjudande. Dessutom ändras uppsägningstiden för bostäder till tre månader, även om du flyttar inom ÖBO.

Visa din bostad innan du flyttar

Det är du som flyttar ut som visar bostaden för de sökande som har fått ett erbjudande. De kontaktar dig för att ni ska komma överens om en lämplig tid. Beroende på vad som passar er bäst kan det till och med vara en kväll eller helg, ni behöver ju inte längre ta hänsyn till ÖBOs arbetstider. Du väjer själv om du vill visa bostaden för flera samtidigt eller ta emot en i taget.

Både du som ska flytta ut och den sökande kommer att få information och tips om hur visningen ska hanteras, allt för att det ska gå så smidigt som möjlig.

Efter visningen sköter vi på ÖBO kontakten med de sökande. Om lägenheten inte blir uthyrd får fler sökande ett erbjudande och det kan bli aktuellt med en ny visning.

Har du inte möjlighet att hålla i visningen själv, så kan du alltid be en släkting eller god vän att visa lägenheten åt dig.

Tre månaders uppsägningstid för din bostad

Från och med 1 mars gäller tre månaders uppsägningstid, oavsett om du flyttar inom ÖBO eller någon annanstans. Genom att ha samma uppsägningstid för intern och extern flytt minskar risken att den som flyttar in i en bostad ska behöva betala dubbel hyra.

Några undantag

  • För studentbostäder gäller två månaders uppsägningstid, liksom för flytt till ett trygghetsboende.
  • Vid flytt till ett vårdboende eller vid dödsfall är uppsägningstiden en månad.

Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på om du planerar att flytta.

Tillbaka till Nyheter