fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Brottsligheten har minskat och tryggheten ökat i Vivalla

Lokalpolisområde Örebro, Örebro kommun, ÖrebroBostäder (ÖBO) och Västerporten har i en gemensam satsning i Vivalla arbetat med trygghetsskapande åtgärder under 2020 och 2021.

I en utvärdering kan man se att arbetet gett resultat i minskad brottslighet och ökad trygghet. Men, också att man fått en ökad uppklarning av begångna brott. Statistik från polisen visar att det i Vivalla har skett en minskning av antalet brott med dryga 10 procent, där skadegörelserna halverats. Kommunens statistik visar en minskning av skadegörelser med 27 procent under de två senaste åren jämfört med tidigare år.

En mängd åtgärder har gett en ökad trend i trygghet och trivsel. Det har bland annat investerats i digitala låssystem, ny belysning och tillsammans med föreningar även återkommande trygghetsvandringar. Satsningar har också gjorts på ungdomar som fått chans till arbete och olika aktiviteter som gett en meningsfull fritid.

Resultatet visar att det är möjligt att skapa förändring och att vi når störst framgång när olika aktörer i samhället samverkar.

Läs mer i pressmeddelandet från Polisen.

Tillbaka till Nyheter