Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Internet, tv och telefoni

Stadsnät

Våra bostäder är ansluta till Stadsnät vilket ger dig tillgång till internet, telefoni och tv ur ett och samma uttag. Det är ett öppet nät med ett brett utbud av tjänsteleverantörer att välja mellan. Hos KumBro Stadsnät hittar du information om alla tjänster och leverantörer samt deras olika erbjudanden.

Studentlägenhet - 0,5 Mbit/s ingår i hyran

Du som bor i studentlägenhet har tillgång till internetanslutning 0,5 Mbit/s som ingår i din hyra. Tjänsten levereras och förvaltas av Telenor.

Detta gäller lägenheter på campus, Brickebacken, Grankottevägen, Studentcity och Varberga. I lägenheter som erbjuds via bostadsgarantin ingår inte bredband.

stadsnät

Så här kommer du igång med stadsnät

Det enda du behöver göra för att ansluta dig till Stadsnät är att koppla in datorn med en nätverkskabel till bredbandsuttaget som sitter i väggen. Starta en webbläsare så kommer du automatiskt till en startsida där du väljer leverantör. Inom 15 minuter är du sedan igång och kan surfa!

Com Hem

De flesta av våra hus i centrala Örebro är anslutna till Com Hem. I grundutbudet som ingår i din hyra ingår 17 analoga tv-kanaler. Du kan välja till cirka 160 digitala kanaler i olika kanalpaket.

Com Hem erbjuder även bredband och telefoni. Du kontaktar själv Com Hem om du vill utöka ditt kanalutbud, teckna bredband- eller telefonabonnemang.

Parabol

Om du vill sätta upp en parabolantenn måste detta av säkerhetsskäl alltid godkännas av ÖBO först. Kontakta oss om du har frågor om uppsättning av parabol.

Frågor och svar om internet, tv och telefoni

Hur felanmäler jag stadsnät?

Vid frågor som rör dina tjänster kontaktar du alltid vald tjänsteleverantör.

Tjänsteleverantör för studentbredbandstjänsten som ingår i hyran är Telenor.