Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på norr

Bo på norrFåglar, vattenvidder och friluftslivDet är i de nordöstra delarna av Örebro som närheten till Sveriges fjärde största sjö, Hjälmaren, blir tydlig. För dig som väljer att bo på norr är det lätt att söka ljuset och de öppna landskap som kännetecknar sjökontakten.

Längs Lillån och Svartån, som mynnar ut i Hjälmaren, finns det fina promenadstråk som bjuder på både kultur och natur. Våtmarkerna och strandängarna vid Rynningeviken är en oas för många örebroare. Sommartid möts fågelskådare, motionärer och flanörer i en salig blandning utmed de fina gång- och cykelvägarna. Vintertid är viken full med skridskoåkare som antingen väljer stanna kvar nära stranden eller snöra på långfärdsskridskorna för en längre tur ut på Hemfjärden.

Mitt i vattenparken, mellan Rynningevikeno och Oset ligger Naturens hus. En mötesplats för alla naturvänner med kafé och restaurang.

Det tydligaste riktmärket för norr är vattentornet Svampen. Här bjuds på en fantastisk utsikt, förtäring eller en allmänbildning i vattenutställningen Aqua Nova.

Venaspåret, strax intill Rynningeviken, är ett tre km långt motionspår som ansluter till Lillåspåret, för den som vill springa lite längre.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se