Hoppa till huvudinnehållet

Tillgänglighetsredogörelse

ÖrebroBostäder AB vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen obo.se. Vi har därför beslutat att göra obo.se tillgänglig i enlighet med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att obo.se inte fullt ut uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Vi arbetar under 2022 med att uppdatera och förbättra webbplatsens tillgänglighet.

Delar som inte ingår i tillgänglighetsanpassningen är tredjepartslösningar som exempelvis vårt fastighetssystem Momentum och e-publikation av vår kundtidning Boinsikt via E-magin.

Kända tillgänglighetsproblem

 • Vissa av våra formulär följer inte alla tillgänglighetsprinciper.
 • Det finns pdf:er och annat material som inte är tillgänglighetsanpassade.
 • Det finns problem med kontraster.
 • Vid tangentbordsanvändning kan navigeringsproblem uppstå.
 • Vissa bilder saknar meningsbärande alt-texter.
 • Landmärken används felaktigt.
 • Rubriker och rubrikstruktur följer inte alla tillgänglighetsprinciper.
 • Vissa länkar är inte tydligt markerade som just länkar.
 • Det finns vissa förstoringsproblem, till exempel att länkarna i toppen lägger sig över innehållet.
 • Videor saknar syntolkning.
 • HTML-strukturen används inte korrekt över hela webbplatsen.

Så har vi testat tillgängligheten

Funka nu AB, som arbetar med tillgänglighet, har gjort en oberoende granskning av obo.se. Tidsperiod för undersökningen: Från 2021-10-22 till 2021-11-24.

Redogörelsen uppdaterades senast den 19 april 2022

Oskäligt betungande anpassning

ÖrebroBostäder AB åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för visa typer av brister.

På webbplatsen finns dokument i PDF-format som inte är tillgängliga. Vissa av dessa dokument omfattas inte av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service med tanke på publiceringsdatum, men även de som kommer från 2019-2021 bedömer vi vore oskäligt betungande att göra tillgängliga med tanke på den begränsade efterfrågan.

Återkoppling och kontaktinformation

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda vår webbplats och strävar efter att förbättra tillgängligheten. Om du upplever problem som inte beskrivs på denna sida eller behöver ta del av information på webbplatsen som inte är tillgänglig för dig kan du kontakta oss via kontaktformuläret nedan. Du kan också kontakta oss om du upplever att vi inte uppfyller lagens krav.

kundcenter@obo.se
019-19 42 00

Kontaktformulär för synpunkter på webbplatsens tillgänglighet

Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi behandlar dina uppgifter enligt vår policy. Läs mer om den här.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) har ansvaret för tillsyn enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och framföra det.