fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Vivallaborna ger högt betyg efter renovering

Vad tycker våra hyresgäster som bor i nyrenoverade lägenheter i Vivalla? Under augusti till oktober har vi personligen besökt och intervjuat 200 hyresgäster på Visgatan, Lyrikgatan och Krönikegatan.

– Det är glädjande att många hyresgäster är väldigt nöjda med sitt boende och känner sig trygga i huset och i området, säger Peter Hovlund, distriktschef på ÖBO i Vivalla och Baronbackarna.

Trygga hyresgäster

Vi kan konstatera att de allra flesta känner sig trygga i huset där de bor. Svaren visar 3,8 på en fyrgradig skala.

Vi kan också se att hyresgästerna känner sig tryggare i området efter renoveringarna. Dagtid visar svaren 3,4 och kvällstid 2,9 på en fyrgradig skala. En ökning i jämförelse med vår hyresgästenkät från 2021, som visar 3,1 respektive 2,4.

Attraktivt med större lägenhet

I samband med renoveringarna har vi skapat fler stora lägenheter med fler rum, något som varit efterfrågat i boinflytandearbetet. Det har visat sig vara en viktig attraktionskraft då många svarar att anledningen till flytten är just att få en större lägenhet.

De flesta flyttar inom stadsdelen

Av de som flyttat in i en nyrenoverad lägenhet är det 50 procent som flyttat inom Vivalla, vilket tyder på att man trivs och vill stanna kvar i stadsdelen.

33 procent har flyttat in från andra delar av Örebro som centrum, Varberga och Oxhagen. 10 procent har flyttat från övriga länet.

Värdefulla förbättringsförslag

Hyresgästerna har gett oss många värdefulla och konstruktiva förslag på förbättringar. Vi har till exempel fått synpunkter på den högre hyran som det innebär att bo i nyrenoverat, och att det kan vara svårt med endast ett badrum i de större lägenheterna. Synpunkterna tar vi med oss i fortsatta renoveringar.

Tillbaka till Nyheter