fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

ÖBO fyller 75 år 2021!

2021 fyller ÖBO 75 år, och det kommer att firas på olika sätt under året.

1946 föddes allmännyttan i Örebro som en stiftelse, Stiftelsen Hyresbostäder i Örebro. Stjärnhusen i Rosta (byggt 1948–52) var det första bostadsområdet som byggdes, tätt följt av Baronbackarna (byggt 1954–57) och Norrby (byggt 1956–64).

År 1989 blev vi ett aktiebolag och bytte namn till ÖrebroBostäder AB. Uppdraget för allmännyttan har alltid varit att bygga bostäder för örebroarna, med bredd och variation i goda boendemiljöer. Andra viktigt områden har under många år varit miljö- och klimatfrågan samt ett socialt ansvarstagande. Vi vill vara en aktör som arbetar för att Örebro ska vara en attraktiv stad att bo och verka i.

Nu ser vi fram emot 2021 med alla dess utmaningar i med- och motgångar. Under året kommer vi att fira födelseåret på olika sätt tillsammans med våra hyresgäster och alla andra örebroare.

Redan nu kan vi berätta att vi är samarbetspartner för årets Önskekonsert som arrangeras av Nerikes Allehanda i augusti och att vi planerar en utomhuskonsert i slutet av året tillsammans med Örebrokompaniet.

Gott nytt födelsedagsår!

Tillbaka till Nyheter