fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Norrpalatset köper fem fastigheter av ÖBO

ÖBO berättade tidigare i år att vi planerar att sälja fem mindre fastigheter med renoveringsbehov. Nu är försäljningen klar.

Den 1 november tas husen över av Norrpalatset Gruppen, ett familjeägt örebroföretag som äger hyresfastigheter, hotell och konditori i Örebro. Bostäderna kommer även i fortsättningen att vara hyresrätter.

Ulf Rohlén, vd på ÖBO, ser positivt på att Norrpalatset, med Abbe och William Kurt i spetsen, tar över en mindre del av ÖBOs fastigheter:
– Vi är trygga med att Norrpalatset tar hand om både hus och hyresgäster på ett bra sätt, där man satsar på att få äldre fastigheter i ett, för framtiden, gott skick.

William Kurt, Norrpalatset, är glad för köpet:
– Vår kärnverksamhet är bostadsutveckling i Örebro kommun, där vi fokuserar på bostäder i attraktiva lägen, med tyngdpunkten i expansiva stadsdelar. Vi ser oss som experter inom fastighetsutveckling, med den specialistkompetens som krävs för att framgångsrikt och innovativt driva utvecklingsarbete för olika typer av fastigheter. Vi är måna om att ha ett jordnära och prestigelöst arbetssätt och värdesätter personliga relationer. Hyresgästerna är varmt välkomna till oss!

Till nytta i ÖBOs fortsatta renoveringsarbete

Bakgrunden till försäljningen är att ÖBO har ett fortsatt stort underhållsbehov i fastighetsbeståndet. I arbetet med företagets nya renoveringsstrategi ser vi tydligt att vi måste lägga resurserna för kommande renoveringar på de större fastigheterna för att ekonomin ska gå ihop på ett klokt sätt.

I och med att en annan fastighetsägare tar hand om och vårdar ett mindre bestånd får vi bättre möjlighet att på ett mer kostnadseffektivt sätt satsa på de stora renoveringsprojekten. Vinsten från försäljningen kommer till nytta i det fortsatta övergripande renoveringsarbetet.

Berörda adresser

Fem fastigheter med 36 lägenheter samt lokaler.

  • Boskärsgatan 17 A
  • Boskärsgatan 17 B
  • Lövstagatan 3 A–B
  • Lövstagatan 5 A–B
  • Jakobsgatan 23 A–B

Vad händer nu?

  • Hyresgäster som berörs har informerats om den nya ägaren.
  • Eventuella hyresrabatter betalades ut på den sista hyran.
  • De boende behåller sin kötid hos ÖBO. Den 1 november förs insamlade boendepoäng över till ÖBOs externa kö, där man fortsätter att samla poäng, en per dag.

Vi tackar hyresgästerna för den här tiden!

Tillbaka till Nyheter