fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Förändringar i hemförsäkring

Har du hemförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och betalar den via din hyresavi från ÖBO? På grund av nya regler från EU kan Länsförsäkringar Bergslagen och ÖBO inte längre erbjuda detta upplägg för hemförsäkringen.

Du som i dagsläget använder denna lösning får inom ett par dagar ett brev från Länsförsäkringar Bergslagen med information om när din nuvarande försäkring kommer att ändras. Det är ditt ansvar att även i fortsättningen ha en gällande hemförsäkring.

Innan din nuvarande hemförsäkring upphör att gälla kommer du att få ett erbjudande från Länsförsäkringar Bergslagen med en rabatt för dig som är hyresgäst hos ÖBO. Om du vill fortsätta din hemförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen betalar du fakturan från dem som följer med försäkringsbrevet. Du kan läsa mer om hemförsäkringen på lfbergslagen.se/obo.

Varför behövs hemförsäkring?

Hemförsäkringen ger till ett ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme. Om det börjar brinna, du får en vattenskada eller råkar ut för en olycka kan det bli extremt kostsamt för dig.

Exempel på vad det kan kosta om du inte har en hemförsäkring:

  • Byte av brandskadat kök: cirka 100 000 kronor
  • Vattenskadat badrum: 150 000-200 000 kronor

Vilket försäkringsbolag ska man välja?

Länsförsäkringar Bergslagen erbjuder ÖBOs hyresgäster 10% rabatt på hemförsäkring. Det finns dock en mängd olika försäkringsbolag att välja mellan och du bestämmer själv vilket försäkringsbolag du tecknar avtal hos. Det viktiga är att du har en gällande hemförsäkring.

Tillbaka till Nyheter