Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Vi hjälper till med boendet

Vid stora ombyggnationer går det oftast inte att bo kvar i lägenheten under byggtiden. Därför hjälper vi dig som hyresgäst att hitta ett annat boende. Du kan välja att flytta till ett annat boende permanent, men du kan också välja att flytta tillbaka till din lägenhet eller en annan lägenhet i det nyrenoverade huset.

ÖBO har ombyggnadssamordnare som personligt stöttar dig till det bästa valet för just dig.

Chans till nytt boende

Om du vill flytta till en annan lägenhet permanent, så hjälper vi dig att hitta ny bostad. Kanske önskar du en mindre lägenhet, en bostad i ett hus som har hiss eller närhet till service. Vi strävar efter att hitta den bästa lösningen, utifrån vad vi har ledigt just då.

Flytta tillbaka

För dig som vill flytta tillbaka efter renoveringen ordnar vi en tillfällig bostad under byggtiden. Du väljer då om du vill flytta tillbaka till samma lägenhet som innan, eller till en större eller mindre lägenhet i kvarteret.

Oavsett vilken lösning som passar dig bäst, är vårt mål att du ska vara nöjd med din boendesituation efter att ombyggnationen är klar.

Hjälp med det praktiska

Beroende på hur situationen ser ut för dig och dina grannar hjälper vi till med det praktiska på olika sätt. Det kan exempelvis vara flytt av bohag med en flyttfirma eller ersättning om du flyttar på egen hand. Vi ersätter kostnader för flytt av telefoni och bredband samt adressändring.

Du behöver inte flyttstäda hela lägenheten, men en så kallad grovstädning krävs. Ombyggnadssamordnaren instruerar vad som behöver göras.