Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Odling

Du som är intresserad av att engagera dig lite extra för din boendemiljö eller som vill odla i större skala har möjlighet till detta.

Gård i Brickebacken

Gårdspysslare - ökar trivseln på gården

ÖBOs gårdspysslare bidrar till att göra det extra fint på den gemensamma gården genom att plantera blommor eller grönsaker och sköta om dem. Det kan exempelvis handla om att anlägga en rabatt, plantera en kruka eller skapa någon utsmyckning. ÖBO står för det material och de plantor som behövs.

Man kan vara en eller flera gårdspysslare på samma gård, men det blir kanske roligare och mer lättarbetat om flera är med. Idag har vi cirka 150 gårdspysslare inom ÖBO.

Som gårdspysslare bjuds du in till olika arrangemang, föreläsningar, trädgårdsmässor och ibland även till inspirationsresor.

Stadsodling - odla i pallkrage på gemensamma ytor

Om du är intresserad av att odla kan vi hjälpa till att hitta praktiska lösningar för att du ska kunna odla egna grönsaker, kryddor och bär i stadsmiljö.

Vi kan hjälpa till att starta en odling på de allmänna ytorna. Vi erbjuder pallkrage, markduk och jord, sedan väljer du själv vad du vill odla.

Olika adresser i staden har förstås olika förutsättningar, vi hjälper dig att undersöka vilka lösningar som kan fungera just där du bor.

Stadsodling på Tulegatan