Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Hemförsäkring ger trygghet

När du bor hos ÖBO måste du alltid ha en hemförsäkring. Den ger dig ett ekonomiskt skydd om något händer i ditt hem. Om det börjar brinna, du får en vattenskada eller råkar ut för inbrott kan det bli väldigt dyrt om du inte har hemförsäkring.

Försäkringen gäller alla de saker som du äger, hyr eller lånar för privat bruk. Dessutom innehåller alla hemförsäkringar överfallsskydd, reseskydd och rättsskydd. En hemförsäkring har även ett ansvarsskydd som även täcker kostnader för att återställa skador på fastigheten.

I hemförsäkringen ingår även skador som orsakats av andra, exempelvis om din bostad påverkas av en vattenskada hos en granne eller om dina möbler eller kläder blir rökskadade från en brand i en närliggande lägenhet. Det är också försäkringsbolaget som hjälper dig hitta ett annat boende om du tvingas flytta från din lägenhet under tiden som den saneras efter skada.

Om du inte har någon hemförsäkring får du stå för alla kostnader själv – det kan handla om flera hundra tusen kronor!

Ingen hemförsäkring via ÖBOs hyresavi längre

Har du haft hemförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och betalat den via din hyresavi? Den möjligheten har upphört på grund av nya EU-regler. Länsförsäkringar har kontaktat alla berörda hyresgäster i god tid innan försäkringsperioden tagit slut och erbjudit att teckna nytt avtal hos dem.

Du kan förstås välja ett annat försäkringsbolag, det viktigaste är att du har hemförsäkring.