Google Tag Manager Hoppa till huvudinnehållet

För lokalhyresgästen

Att hyra en lokal skiljer sig en del från att hyra en bostad hos oss. Här får du veta vad som gäller, tips och saker att tänka på om din lokal.

Frågor och svar för lokalhyresgäster

Får jag överlåta min lokal?

Om du vill överlåta eller ta över en verksamhet måste du kontakta oss. Hyresrätten för en lokal får enligt lag inte överlåtas utan att vi som hyresvärd ger tillstånd.

Hur gör jag om jag vill hyra en lokal?

Här hittar du alla våra hyreslediga lokaler.

Du är också välkommen att kontakta oss på telefon 019-19 42 00 eller mejl infolokaler@obo.se för att få mer information om lediga lokaler. Berätta gärna vilken typ av verksamhet du tänkt bedriva och vad du söker för typ av lokal.

Jag vill hyra en festlokal, hur gör jag?

Hyresgästföreningen hyr ut kvarterslokaler för barnkalas, möten och studiecirklar. Även ÖBO Senior och ÖBO Student har gemensamhets- och samlingslokaler som du kan hyra.

Fest- och gemensamhetslokal – för dig som vill hyra.

Jag vill säga upp min lokal, hur gör jag?

Du behöver skicka in en skriftlig uppsägning till oss. Vi behöver veta: lokalens adress, produktnummer, avtalsnummer och önskat utflyttningsdatum.

Skicka den till: ÖrebroBostäder AB, Box 8033, 700 08 Örebro

Uppsägning av lokal (pdf)

Vilken typ av lokal kan man hyra hos er?

Vi har lokaler som kan passa för de flesta verksamheter, och vi anpassar de flesta lokaler efter våra kunder. Butiker, föreningslokaler och kontor är exempel på verksamheter i våra lokaler.

Jag har tappat bort en nyckel, hur gör jag?

Har du tappat bort en nyckel beställer du en ny genom att kontakta oss.

Behöver vi göra ett cylinderbyte debiteras du även för den kostnaden. Kostnaden för cylinderbytet kan läggas på kommande hyra eller via faktura.