fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Nytt på Södra Ladugårdsängen

Vi bygger nytt i kvarteret Biplanet i Södra Ladugårdsängen – två hus med 75 lägenheter och en förskola. Här bor du hållbart och bekvämt, nära stan och granne med naturen. Husen miljöcertifieras och står klara sommaren 2023. Och du, det är smart att hyra sig lite friare.

Alldeles intill Änglandaskolan bygger vi två hus i kvarteret Biplanet, med 75 bostäder från ett till fyra rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats.

I bottenvåningen av det ena huset byggs en förskola med fem avdelningar. Förskolebyggnaden gränsar mot den nya parken Hagen, som sträcker sig igenom hela området. Byggnaden består bara av ett våningsplan, vilket gör att många av lägenheterna får en fin utsikt mot grönskan i parken. Kvällar och helger, när förskolan är stängd, kan barnen i kvarteret leka på förskolans fina och trygga gård.

Ovanpå den låga förskolebyggnaden bygger vi en gemensam takterrass för de boende, med sittplatser och grönska. Ett bra komplement när du har fler gäster än din egen balkong eller uteplats rymmer.

Den nya förskolan kommer att få namnet Klätterträdet. Här kan du läsa mer om vad den kommer att erbjuda.

Bostäder med mycket ljus

Lägenheterna är ljusa, med vitmålade väggar och ekparkett i en varm ton på alla golv. Vid ytterdörren ligger ett praktiskt klinkergolv. Bostäderna värms upp genom stomvärme; det gör att du får en behaglig inomhustemperatur utan radiatorer som stör när du möblerar.

I badrummet är det klinker och kakel, och duschväggar i glas. Här finns också tvättmaskin och torktumlare med praktiska avlastningsytor. I de minsta lägenheterna finns i stället en kombimaskin.

Köken inreds med vita luckor, spis med varmluftsugn och diskmaskin.

Lägre hyror

Eftersom vi fått investeringsstöd för projektet kan vi ge bostäderna en lägre hyra än jämförbara nybyggda bostäder.

Vi tillämpar individuell mätning och debitering av vatten (IMD). Det innebär att du betalar för det vatten du förbrukar, kostnaden läggs i efterskott på din hyra.

Miljöcertifierade bostäder

Biplanet är de första nyproducerade bostäderna som ÖBO miljöcertifierar enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär att husen ska klara mer än lagkraven, bland annat måste solskydd, ljudmiljö och ventilation vara ännu bättre. Vi granskar också vilken klimatpåverkan olika materialval medför, till exempel husets betongstomme. På taket installerar vi solceller, som kan bidra till att försörja husen med el.

I garaget finns båda vanliga platser och laddplatser. Dessutom får kvarteret en egen bilpool – perfekt för dig som bara behöver bil i bland och vill slippa onödiga kostnader.

Totalentreprenör är HMB Construction.

En hållbar stadsdel och nära till det mesta

Södra Ladugårdsängen som helhet utformas med hållbarhet i fokus.  I stadsdelen har fotgängare och cyklister i mångt och mycket företräde, här blandas bilfria innergårdar och gångfartsområden med bilfria stråk, stigar och motionsslingor.

I närheten hittar du skolor, livsmedelsbutiker, apotek, kaféer och restauranger. För fritidsaktiviteter finns naturreservat, motionsspår, gym, bad, golfbana och hallar för tennis, badminton och padel alldeles i närheten.

Till centrala Örebro cyklar du på bara några minuter. Eller så tar du bussen som stannar vid Kabingatan 3–9.

 

EU_symbol för delfinansiering av projektet

Exempel på lägenhetstyper
Antal rum Storlek Månadskostnad Dokument
Fyra rum och kök 88 kvm 10 537 kr/mån Planlösning
Fyra rum och kök 86 kvm 10 383 kr/mån Planlösning
Fyra rum och kök 82 kvm 10 075 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 77 kvm 9 306 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 76 kvm 9 229 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 75 kvm 9 152 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 74 kvm 9 076 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 73 kvm 8 999 kr/mån Planlösning
Tre rum och kök 72 kvm 8 922 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 61 kvm 7 768 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 60 kvm 7 691 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 59 kvm 7 614 kr/mån Planlösning
Två rum och kök 55 kvm 7 307 kr/mån Planlösning
Ett rum och kök 48 kvm 6 307 kr/mån Planlösning
Ett rum och kök 46 kvm 6 153 kr/mån Planlösning
Ett rum med köksdel 27 kvm 4 692 kr/mån Planlösning

Det här finns i området

Tillbaka till listningen