Hoppa till huvudinnehållet

Så här söker du studentbostad

Ska du studera i Örebro? Ställ dig i vår bostadskö för studentbostad för att söka en lägenhet.

Anmäl dig i vår studentbostadskö

För att ställa dig i kö för studentbostad hos oss måste du ha fyllt 18 år. När du gjort din kundanmälan får du en poäng per dag i kön.

Du som redan är registrerad i kö för vanlig bostad, parkering eller förråd behöver bara logga in på Mina sidor och aktivera  ”studentbostad” för att ställa dig i kö.

Sök studentbostad

Alla hyreslediga studentbostäder hittar du här. Om du är intresserad av en lägenhet anmäler du ditt intresse direkt på webben.

Du kan göra högst tre intresseanmälningar åt gången när du söker studentbostad.

Svara på erbjudandet, bostaden kan bli din

Tacka ja eller nej till erbjudandet om bostaden på Mina sidor.

För att kunna tacka ja till en erbjuden studentlägenhet måste du ladda upp ett aktuellt registreringsintyg eller ett antagningsbesked för kommande termin. Intygen finns att hämta som pdf på ladok.se och antagning.se.

Om du blir först i kön på en lägenhet, har laddat upp ditt antagningsbesked och tackat ja till erbjudandet tolkar vi det som att du vill ha lägenheten och göra ett avtal. Därför är det viktigt att du hör av dig till oss om du inte längre är intresserad. Om du ångrar dig och vi måste annullera ditt avtal spärras du från att söka studentlägenhet under tre månader.

Du kan signera ditt studentavtal med e-legitimation eller BankID. Aktivera detta på Mina sidor när du söker studentbostad.

När du fått och flyttat in i en bostad nollställs dina poäng och du samlar istället köpoäng som boende.

Ingen visning av studentlägenhet

Vi anordningar inga visningar av studentlägenheter.

Det här krävs för att du ska hyra en studentbostad

  • Du måste vara 18 år.
  • Du ska uppfylla ÖBOs krav på inkomst och krav gällande skulder och betalningsanmärkningar.
  • Du måste ha en gällande hemförsäkring.
  • Du måste vara antagen eller inskriven vid Örebro Universitet och läsa minst 15 poäng, dock inte på distans. Intyg som styrker att du studerar eller kommer att studera vid Örebro universitet finns att hämta som pdf på ladok.se och antagning.se. Vi ber dig ha alla intyg förberedda för att handläggningstiden ska bli så kort som möjligt. Är du doktorand vid Örebro universitet kan du inte hyra en studentbostad utan är hänvisad till den ordinarie bostadskön.
  • Även när du flyttar inom ÖBO ställs krav på att du ska ha skött dina hyresbetalningar och för övrigt inte ha några anmärkningar som hyresgäst, samt kunna styrka att du studerar vid Örebro universitet.

Anmäla flytt som student

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. Folkbokför du dig inte på din bostadsadress påverkar det möjligheten att få bostadsbidrag.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt.  Läs mer och gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats.

Frågor och svar om studentbostad