Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Seniorbostad

För att ställa dig i kö för en seniorbostad måste du ha fyllt 55 år. För att få söka eller flytta in en seniorbostad måste du vara minst 65 år och inte ha några barn som bor kvar hemma.

För dig som fyllt 65 år

ÖBO Senior passar dig som fyllt 65 år, inte längre har några barn som bor kvar hemma och som vill bo med någorlunda jämnåriga.

För dig som fyllt 70 år

ÖBO Senior Plus är till för dig som fyllt 70 år. Här erbjuder vi bostäder för dig som vill bo lite tryggare, med tillgång till gemenskap och till fler tjänster som gör livet lite enklare.

Så här söker du seniorbostad

Seniorbostad i vanliga bostadskön

För att anmäla intresse för hälften av våra seniorbostäder räcker det med att du står i vår vanliga bostadskö. När du gjort din kundanmälan får du en poäng per dag i kön. När du är registrerad kan du göra en sökprofil och få tips om lediga bostäder som passar dina önskemål.

Du som bor hos oss är redan registrerad och samlar poäng på din boendetid, en poäng per dag.

Seniorbostad utanför vanliga bostadskön

Den andra hälften av våra seniorbostäder kan du anmäla intresse till först är du gjort en kundanmälan för seniorbostad. Det kostar 100 kronor per år. Då får du bland annat information om nya seniorbostäder och inbjudan till visningar.

Du som registrerar dig som sökande för seniorbostad blir även anmäld i ÖBOs vanliga bostadskö och kan söka alla lediga seniorbostäder.

Du som redan är registrerad i bostadskön eller hyr bostad, förråd eller parkering hos ÖBO behöver bara logga in på Mina sidor och aktivera ”seniorbostad”  för att ställa dig i kö.

När du är registrerad kan du göra en sökprofil och få tips om lediga bostäder som passar dina önskemål.

Du får en poäng per dag i kön.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar när du söker bostad hos oss.