Google Tag Manager

Seniorbostad

För att ställa dig i kö för en seniorbostad måste du ha fyllt 55 år. För att få söka eller flytta in i en seniorbostad måste du vara minst 65 år och inte ha några barn som bor kvar hemma.

För dig som fyllt 65 år

ÖBO senior passar alla som fyllt 65 år och inte har några barn som bor hemma. Det passar dig som värderar gemenskap och vill bo med någorlunda jämnåriga. Självklart kan ni bo som par i våra seniorlägenheter, då räcker det att en av er är över 65 år.

För dig som fyllt 70 år

ÖBO Senior plus är för dig som är över 70 år. Här erbjuder vi bostäder för dig som vill bo lite tryggare, med tillgång till gemenskap och fler tjänster som gör livet lite enklare. Till exempel finns vår seniorsamordnare på plats vissa dagar för att svara på frågor och hjälpa till att arrangera aktiviteter.

Så här söker du seniorbostad

Seniorbostad i vanliga bostadskön

För att anmäla intresse för hälften av våra seniorbostäder räcker det med att du står i vår vanliga bostadskö. När du gjort din kundanmälan får du en poäng per dag i kön. När du är registrerad kan du göra en sökprofil och få tips om lediga bostäder som passar dina önskemål.

Du som bor hos oss är redan registrerad och samlar poäng på din boendetid, en poäng per dag.

Seniorbostad utanför vanliga bostadskön

Den andra hälften av våra seniorbostäder kan du anmäla intresse till först är du gjort en kundanmälan för seniorbostad. Det kostar 100 kronor per år. Då får du bland annat information om nya seniorbostäder och inbjudan till visningar.

Du som registrerar dig som sökande för seniorbostad blir även anmäld i ÖBOs vanliga bostadskö och kan söka alla lediga seniorbostäder.

Du som redan är registrerad i bostadskön eller hyr bostad, förråd eller parkering hos ÖBO behöver bara logga in på Mina sidor och aktivera ”seniorbostad”  för att ställa dig i kö.

När du är registrerad kan du göra en sökprofil och få tips om lediga bostäder som passar dina önskemål. Du får en poäng per dag i kön.